28.04.2024, meniny má
12. novembra 2018

HK Slávia Sereď zdolala aj súpera z Košíc a chuť prehry nepoznajú už viac ako 35 dní

reklama

Je úžasné ako sa darí našim hádzanárkam z klubu HK Slávia Sereď a z celého srdca im to naozaj prajeme. Dúfame, že ich úspešné ťaženie nezakríkneme a vo víťazných zápasoch budú pokračovať aj naďalej.

Tento krát sa v hale na OA 11. novembra (nedeľa) o 14:00 predstavili súperky z klubu Bernoláková Košice. Na prvý pohľad to mohlo vyzerať ako dopredu vyhraný zápas, ale kto aspoň trocha niekedy športoval vie, že podceniť súpera sa nevypláca.

Zdroj: www.slovakhandball.sk

HK SLÁVIA SEREĎ – BERNOLÁKOVÁ KOŠICE 36:30 (16:18)

Naše dievčatá teda nastúpili proti tímu z posledného miesta tabuľky. Sláviu momentálne od 2. miesta delí iba horšie skóre a na lídra tabuľky Hlohovec, ktorý ešte neprehral, strácajú iba 3 body. Hráčky do zápasu chceli naskočiť naplno a tým aj pripraviť pôdu pre hráčky z ľavičky, ktoré potrebujú naberať zápasové skúsenosti. HK Slávia Sereď nie je tým, ktorý súpera podceňuje, no v prvom polčase to vyzeralo, ako by si hráčky ani neverili a súperkám dovolili veľmi veľa.

reklama

Prvý polčas bol naozaj zvláštny, ako keby to ani neboli tie naše dievčatá, ktoré vybehnú na súperky ako osy. Hrali kŕčovito, strnulo a nedarilo sa premienať šance a proti útoky, ktoré naše družstvo zdobia celú sezónu. Niekedy, keď jednoducho moc chcete, tak sa vám ešte viac nedarí. Polčas vyhrali Košičanky 16:18.

Hráčkam evidentne pomohol polčasový “výplach žalúdka” v kabíne, kedy si povedali, že toto nie je výkon, na ktorý sa celý týždeň pripravovali. Druhý polčas začala hrať aj chorá pivotka Lenka “Fifa” Hercegová. Vytúžené prebudenie prišlo v 38.minúte, kedy dievčatá zabojovali a začali predvádzať to, čo vedia. Útočnú hádzanú, silnú obranu a proti útoky, ktoré sa jednoducho nedajú zastaviť. Aj v tomto zápase sa ukázala sila kolektívu a zápas dievčatá dotiahli do výherneho konca. 

Zostava: Trojáková L., Vadkertiová K. – Šúryová K., Pavlíková D., Trojáková L., Hercegová L., Mészárosová V., Štrbová V., Šúryová N., Koníková Z., Krajčovičová R., Krajinčáková K., Dubajová K. Vadkertiová K., Šidlíková V., Štefánková L., Csádiová V., Horváthová I.

Tréner: Z. Bergendi

„Dievčatá evidentne podcenili súperky a nepredviedli výkon, ktorý sa učíme celú sezónu. Aj keď sme vyhrali, treba sa z toho poučiť a sústrediť sa na každý zápas. V tomto zápase sa prejavila výborná strelecká kondícia Dubajovej, Koníkovej,Hercegovej.” Vedúci družstva Marián Mališ

Dva body by naše hádzanárky chceli venovať Martinovi Sojkovi, ktorú v nedeľu oslávil meniny a chceli by mu poďakovať za všetko, čo pre seredskú hádzanú robí.

Taktiež naše dievčatá ďakujú fanúšikom za ich podporu počas celého zápasu aj vo chvíľach kedy sa nedarilo. Najbližší zápas čaká HK Sláviu Sereď už túto stredu 14.11.2018 o 18:00 proti Partizánskemu. Zápas bude súčasťou Slovenského pohára. Potešili nás aj naše mladšie a staršie žiačky, ktoré dnes taktiež vyhrali svoje zápasy.

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním

Zdieľať na Facebooku