28.04.2024, meniny má
14. novembra 2019

Juraj „Šoko“ Tabaček a 3T mieria do Serede. Môžete sa tešiť na poriadnu dávku improvizačného humoru

Juraj „Šoko“ Tabaček a 3T mieria do Serede. Môžete sa tešiť na poriadnu dávku improvizačného humoru
Zdroj: FB 3T - Tri Tvorivé Tvory
reklama

Juraj „Šoko“ Tabaček sa do povedomia širokej verejnosti dostal najmä ako Tunel – postavička „tretieho ožratého sprava“ zo seriálu Horná Dolná, v ktorom účinkuje od roku 2015. Šoko však nie je len tak nejaký herec z ulice, on totiž hercom vôbec nie je.

Z neherca obľúbeným zabávačom

Po ukončení gymnázia v Žiline nastúpil ma dopravu, neskôr na herectvo, po dvoch rokoch na audiovizuálne médiá, potom späť na herectvo, no ani jednu vysokú školu nedokončil. V 14 rokov účinkoval v ochotníckom divadle v Žiline. V tom čase fungovali aj Improligy, na ktorých zistil, že divadelná improvizácia mu celkom ide.

Pracoval v Bábkovom divadle v Žiline a v súčasnosti ho môžeme vidieť nielen v Hornej Dolnej, ale aj v reláciách Inkognito, Trpaslíci či S úsmevom po Slovensku. Mimo televíznych obrazoviek účinkuje v stand-up formátoch Silné reči, Temné kecy, Pančlanj, v comedy roast show Na facku, a tiež v improvizačných divadelných predstaveniach zoskupenia 3T.

Nakoľko kvôli práci pravidelne brázdi diaľnicu zo Žiliny do Bratislavy a späť, nehanbí sa kvôli láske k domovu pýtať vyššie honoráre. Ako sám hovorí, občas sa stane, že kvôli tomu kšeft nedostane, ale občas ho dostane. Miluje prírodu, čo často a rád zdôrazňuje aj vo svojich stand-up výstupoch.

reklama

15 rokov improvizácie

Skvelá improvizačná skupina 3T – Tri Tvorivé Tvory vznikla 14. decembra 2004 v Žiline, takže onedlho oslávi krásnych 15 rokov pôsobenia. Každý z nich sa však improvizácii venuje už od roku 1997. Juraj „Šoko“ Tabaček, Lukáš „Pucho“ Púchovský a Stano Staško sa ako trojica stretávali na už spomínaných Improligách, kde patrili pravidelne k najlepším. A nakoľko im nestačil krátky vyčlenený čas a mladí účastníci sa už kvôli nim nechceli na Improlige zúčastňovať, rozhodli sa vytvoriť samostatnú šou. S vystúpením, ktoré je založené na divadelnej improvizácii a pri ktorom nikdy neviete, o čom bude, odohrali za 15 rokov už viac ako 600 predstavení.

Zdroj: FB 3T – Tri Tvorivé Tvory

3T sa predstavia aj v Seredi

21. novembra 2019 o 19.00 hod. sa v Dome kultúry v Seredi rozohrá úplne nové a úplne originálne predstavenie. Trojicu vždy sprevádza ešte hudobný hosť a každé predstavenie 3T je tvorené priamo na „mieste činu“ podľa tém vylosovaných z návrhov od divákov v sále. Diváci tiež ďalej menia a usmerňujú priebeh hry svojimi reakciami.

Predstavenie trvá približne 90 minút a pozostáva z viacerých skečov, zvyčajne z troch, na prípravu ktorých majú cca 3 minúty. Táto originalita nám sľubuje vysoko interaktívne divadelné predstavenie, s nepredvídateľnými situáciami ako na strane hercov, tak aj na strane publika. Každá hra je tak svojou premiérou a derniérou zároveň.

Veríme, že takéto jedinečné vystúpenie si nenecháte ujsť a spolu s nami sa prídete zresetovať na majstrov improvizačného humoru. Doporučujeme vám však kúpiť si lístok na predstavenie v predstihu, aby náhodou nedošlo k tomu, že pre nízky počet predaných vstupeniek bude predstavenie zrušené. Informácie o predstavení a možnosť zakúpiť lístok nájdete na tomto odkaze.

Zdroj: FB 3T – Tri Tvorivé Tvory

Zdroj: FB 3T – Tri Tvorivé Tvory

Zdroj: FB 3T – Tri Tvorivé Tvory

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdroje: manmagazin.sk, gaudeo.sk, jurajsokotabacek.sk, trite.eu, domkultury.sered.sk, silnereci.sk, FB 3T - Tri Tvorivé Tvory
Zdieľať na Facebooku