28.04.2024, meniny má
1. januára 2022

Nechali sme si otestovať zrak v obľúbenej Optike Eva. Seredčanom pomáha už krásnych 10 rokov

Nechali sme si otestovať zrak v obľúbenej Optike Eva. Seredčanom pomáha už krásnych 10 rokov
Zdroj: seredsity.sk

Zrak je určite najdôležitejším zmyslom. Vedeli ste, že až 80 % okolitého sveta si vytvárame očami? Zvuky, pocity, chuť či vôňa nám pomáhajú si tento obraz dokresliť.

Náš zrak je nám daný do vienka. Jeden z nás okuliare nebude potrebovať celý život, no druhý ich musí používať od ranného veku. Nemôžeme sa čudovať, ak sa nám tento zmysel jednoducho opotrebuje. Ďalšou zaujímavosťou je, že až 78 % našej populácie trpí dioptrickými očnými poruchami, ako je krátkozrakosť, ďalekozrakosť, astigmatizmus a presbyopia (okuliare na čítanie).

Po týchto zisteniach sme nenechali nič na náhodu a náš zrak sme si dali otestovať v obľúbenej Optike Eva, o ktorej ste už určite počuli. Ak ste ich ambulanciu ešte nenavštívili, dovoľte nám, aby sme vám priblížili ich moderné produkty a profesionálne služby.

Musíme však priznať, že nás výsledky testovania prekvapili a sami na sebe sme zistili, že by sme okuliare predsa len potrebovali.

reklama

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Optika Eva tu je pre vás už 10 rokov

Áno, čítate správne. Optika Eva totiž v utorok 2. novembra 2020 oslavuje nádherné okrúhle výročie. O zrak Seredčanov sa starajú už krásnych 10 rokov a za ten čas už stihli pomôcť tisíckam zákazníkov nielen z nášho mesta, ale aj širokého okolia.

Pani doktorke (oftamologičke) MUDr. Eve Krajčovej sa podarilo okolo seba vytvoriť fantastický tím ľudí, ktorých pri návšteve tejto ambulancie vždy radi uvidíte. Sestrička Martina Polášová a oční optici Ján Kayser a Veronika Šidlíková sa už pre obyvateľov nášho mesta stali overenými odborníkmi, ktorým môžu v starostlivosti o zrak veriť.

Ambulanciu s optikou nájdete na Vinárskej ulici 4450/A, konkrétne v krajnom vchode Perlovky na prízemí. A ako sme zmienili na začiatku, ich najväčšou výhodou je, že na jednom mieste sa spája očná optika a očná ambulancia. Jednou návštevou tak viete vyriešiť akýkoľvek problém s vaším zrakom.

Kompletné otváracie hodiny nájdete na tomto odkaze a aj v tomto obmedzenom režime stále prijímajú nových pacientov. Samozrejmosťou je dodržiavanie všetkých hygienických opatrení. Objednať či informovať sa môžete na telefónnych číslach 0948 338 340 (očná ambulancia) alebo 0948 790 666 (očná optika).

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

V ponuke majú tie najkvalitnejšie sklá

Essilor je celosvetovou jednotkou v predaji okuliarových šošoviek a naviac odporúčanou značkou očnými špecialistami v okuliarových šošovkách. Vďaka multifokálnym okuliarom Varilux od spoločnosti Essilor uvidíte perfektne na všetky vzdialenosti už od prvého momentu.

V ponuke sú tiež okuliarové skla Optifog so špeciálnou úpravou proti zahmlievaniu, ktoré nás v týchto dňoch často trápi pri nosení rúška. Novinka Eyezen uľaví unaveným očiam od obrazoviek, ktorým sme vystavení denne celé hodiny.

V tejto časti Optiky Eva stretnete odborníkov na rámy a sklá okuliarov Jána alebo Veroniku. Práve oni sa postarajú o to, aby sklá, ktoré potrebujete, perfektne sadli do vášho nového či obľúbeného rámu. Aj pre toto je Optika Eva u Seredčanov tak obľúbená, nakoľko si u nich môžete dať vyrobiť sklá presne podľa vašich predstáv a do rámu, na ktorý ste už zvyknutý.

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Rámy a šošovky všetkých druhov na jednom mieste

Ak sa však pozeráte po niečom novom, tak si z ich širokej ponuky rámov určite vyberiete. Na výber majú desiatky produktov od svetovo overených značiek a dizajnov. To najdôležitejšie však je ich profesionálny prístup, odbornosť a predovšetkým vaša spokojnosť.

Medzi ich produkty patria: dioptrické okuliarové rámy (pánske, dámske, detské, unisex, od jednoduchých po luxusné okuliare), slnečné okuliare, dioptrické slnečné okuliare, okuliarové šošovky. Okrem toho tu nájdete aj všetky doplnky od čistiacich roztokov, puzdier na okuliare až po retiazky či utierky na čistenie.

Optika Eva používa aj prístroj Visioffice, ktorý slúži na presné vymeranie individuálnych parametrov pre každého nositeľa okuliarov. Tento prístroj je dodaný spoločnosťou Essilor.

Okrem toho zabezpečuje zmeranie ďalších dôležitých údajov, ktoré využijete pri dokonalejšej starostlivosti o váš zrak. Prístroj dokáže zmerať nielen bežné, ale aj čím ďalej populárnejšie multifokálne okuliarové šošovky.

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Nechali sme si otestovať náš zrak a boli sme prekvapení

Aby sme pre vás tento článok obzvláštnili, skúsili sme otestovať, ako takéto vyšetrenie prebieha. Okuliare sme nikdy nepotrebovali a mysleli sme si, že zrak máme výborný, no jedno vyšetrenie v Optike Eva nám ukázalo prekvapivé výsledky.

Naše vyšetrenie prebehlo, pochopiteľne, rýchlejšie ako pri iných ľudoch, ktorí pociťujú, že majú nedostačne kvalitný až zhoršený zrak. Tento test robíme primárne pre tých, ktorí na podobnom vyšetrení ešte nikdy neboli. Možno aj kvôli tomu, že majú strach z vyšetrenia. Všetkých nováčikov však chceme ubezpečiť, že vyšetrenie je bezbolestné.

Prvým prístrojom, ktorý testoval náš zrak, bol ten na fotke nižšie. Potom. ako sme si dali hlavu do správnej polohy, sme v malom otvore na oko videli v diaľke malý domček, ktorý sa nám postupne rozostroval a zase zaostroval. Tento proces poskytol všetky potrebné údaje k ďalšiemu postupu. Pani sestrička bola naozaj skvelá a aj keď sme mali na začiatku trochu strach, tak všetko dopodrobna vysvetlila a pripravila na to, čo sa ide vyšetrovať.

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Prešli sme k rozpoznávaniu písmen na vzdialenej tabuli. S veľkými písmenami sme problém nemali, no v prípade malých písmen ako O, C, G sme už trošku hádali a dúfali, že sme to tipli správne. Už to bol prvý impuls, že náš zrak možno nie je tak bezchybný, ako sme si dovtedy mysleli.

Následne nám boli nasadené špeciálne okuliare, ktoré obsahujú niekoľko rôznych dioptrií pre obe oči, nakoľko každé oko môže ukazovať rozdielne hodnoty. Po vyskúšaní a otestovaní niekoľkých šošoviek nám pani sestrička vybrala tie správne a efekt bol okamžitý. Výsledok vyšetrenia zraku: dioptrie štvrťky a polky.

Ťažko sa to vysvetľuje, ale okamžite sme videli predmety aj písmenká ostrejšie ako dovtedy. Zaujímavým zistením bolo, že pri správnych dioptriách nás z okuliarov vôbec nebolela hlava. Ak ste si už niekedy skúšali cudzie dioptrické okuliare, tak viete, že ten pocit je zvláštny až nepríjemný. Samozrejme, v očnej ambulancii Optika Eva tých prístrojov na meranie zraku majú ešte oveľa viac, no tie k nášmu testovaniu neboli potrebné.

Starajte sa o váš zrak, kým nie je neskoro

Dôležité je spomenúť, že oči prezradia veľa aj o ďalších ochoreniach. Na cievach je možné rozpoznať metabolické poruchy ako cukrovka alebo problémy s krvným tlakom. Preventívna prehliadka odhalí príčiny bolesti hlavy, sivý a zelený zákal, keratokonus – degeneratívne ochorenie rohovky či dokonca nádory a aj jednu z najčastejších príčin poklesu videnia u starších ľudí – vekom podmienená degenerácia makuly (žlté škvrny sietnice).

Veľmi oceňujeme aj príjemné prostredie čakárne, kde si počkáte na vaše osobné vyšetrenie. Navyše je doplnená o zaujímavé farebné obrazy s jedným pekným citátom, ktorý má v sebe ukrytý veľavravný význam. Ten by vás mal možno presvedčiť o tom, že v tejto uponáhľanej dobe by sme sa mali aktívne starať o svoju fyzickú, ale aj psychickú stránku.

Preto v rámci starostlivosti o vlastné telo a zdravotný stav nezabúdajte aj na pravidelné vyšetrenie zraku nielen u seba, ale aj u svojich najbližších. Absolvovať ho môžete v očnej ambulancii v Optike Eva v Seredi. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Článok vznikol v spolupráci s Optika Eva.

Zdroje: Článok vznikol v spolupráci s Optika Eva.
Zdieľať na Facebooku