28.04.2024, meniny má
17. decembra 2020

Kto by vystriedal stranu Igora Matoviča? Pozrite si najnovší prieskum preferencií politických strán

Kto by vystriedal stranu Igora Matoviča? Pozrite si najnovší prieskum preferencií politických strán
Zdroj: pixabay.com/Denník N - Vladimír Šimíček
reklama

Agentúra Focus spracovala pre TV Markíza prieskum preferencií politických strán. Ako by sa zmenili oproti februárovým parlamentným voľbám? Strana Igora Matoviča by už nemala dôvod na oslavy. Na druhej strane by sa potešila strana HLAS a SaS.

Respondenti konkrétne odpovedali na otázku: „Predstavte si, prosím, že by sa parlamentné voľby na Slovensku konali na budúci víkend. Zúčastnili by ste sa ich? Ak áno, ktorej strane alebo hnutiu by ste dali svoj hlas?“

Matoviča by vystriedal Pellegrini

Najviac hlasov by Slováci odovzdali novovzniknutej strane Petra Pellegriniho, HLAS – sociálna demokracia. Bývalí členovia SMERu-SD by získali až 20,9 percent napriek tomu, že strana bola zaregistrovaná len začiatkom septembra tohto roku.

Na druhom mieste sa umiestnila strana Richarda Sulíka – Sloboda a Solidarita, ktorá si oproti novembrovému prieskumu polepšila o 3,7 percent. Je tak jedinou stranou, ktorej volebné preferencie neustále rastú. Naopak strana premiéra Igora Matoviča – OĽANO sa prepadla až na tretiu priečku. Celkove by dostala rovných 11 percent hlasov voličov.

reklama

Voliť by nešlo viac ako 16 percent ľudí

Za ňou nasleduje SMER-SD s 9,8 percentami respondentov, strana ĽSNS by získala 8,2 percent, a tým sa oproti novembrovému prieskumu prepadla o 1,4 percenta.

Kreslá v parlamente by obsadilo aj Progresívne Slovensko so 6 percentami. Na siedmom mieste sa umiestnilo hnutie SME RODINA s 5,4 percentami. Do Národnej rady SR by sa nedostalo KDH a ani strana Za ľudí.

Prieskum realizovala agentúra Focus od 8. do 14. decembra 2020 a celkovo sa ho zúčastnilo 1 000 respondentov. Voliť by nešlo až 16,8 percenta a 15,6 opýtaných by nevedelo, ktorej strane by dali svoj hlas.

Zdroj: tvnoviny.sk

Podporte článok zdieľaním.

Zdroje: tvnoviny.sk
Zdieľať na Facebooku