28.04.2024, meniny má
12. marca 2021

V Trnavskom kraji zaevidovali policajti takmer 2 400 priestupkov: stovky ľudí bez rúška aj porušenie karantény

V Trnavskom kraji zaevidovali policajti takmer 2 400 priestupkov: stovky ľudí bez rúška aj porušenie karantény
Zdroj: FB Polícia SR - Trnavský kraj
reklama

Na základe vyhláseného núdzového stavu a aktuálnej nepriaznivej epidemiologickej situácie polícia stále vykonáva prísnejšie kontroly dodržiavania pandemických opatrení.

Dávať si pozor na to, aby sme sa pohybovali podľa nových platných opatrení a pritom si napríklad nezabudnúť potvrdenie od zamestnávateľa pri ceste do práce môže byť niekedy náročnejšie. Sprísnené podmienky na území Slovenskej republiky platia od 3. marca 2021.

„V teréne máme zvýšený počet hliadok a situáciu priebežne monitorujeme a preverujeme každý podnet. Na kontrolách sa podieľajú príslušníci poriadkovej, dopravnej a aj železničnej polície,“ informovala Zlatica Antalová, krajská hovorkyňa polície.

Kontrolu pandemických opatrení vykonávajú policajti a vojaci v rámci Trnavského kraja neustále, aj počas víkendových dní, uvádzajú na svojej facebookovej stránke Polícia SR – Trnavský kraj.

reklama

„Kontroly vykonávajú policajné hliadky i naďalej a každý prípad posudzujeme individuálne, na základe informácií, ktoré nám osoby poskytnú,“ konštatuje polícia.

Priestupky v rámci Trnavského kraja

Polícia SR v rámci Trnavského kraja zistila za posledné dva mesiace pri kontrolách pandemických opatrení takmer 2 400 priestupkov:

  • 512 priestupkov bolo vyriešených napomenutím,
  • 1 781 bolo yriešených na mieste pokutou,
  • 105 skutkov bolo odstúpených na RÚVZ, OÚ.

Každý prípad porušenia opatrení rieši polícia individuálne, dohovorom, pokutou, prípadne odstúpením na príslušný Regionálny úrad verejného zdravotníctva alebo okresný úrad. Sankcie sa nezmenili, výška pokuty je v blokovom konaní do 1 000 eur a v správnom konaní až do 1 659 eur.

Prehľad priestupkov

V rámci Trnavského kraja zistili policajti pri kontrolách 27 prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény.

Na regionálne úrady verejného zdravotníctva boli Políciou SR nahlásené 4 prevádzky, ktoré nespĺňali stanovené podmienky.

Za porušenie povinnosti pri nosení rúška polícia riešila 489 osôb, z toho policajti 161 osôb len upozornili.

Policajti pri výkone kontrol zistili, že takmer 1 900 osôb sa pohybovalo po mestách a obciach bez uvedenia dôvodu pri zákaze vychádzania.

Zdroj: FB Polícia SR – Trnavský kraj

Zdroj: FB Polícia SR – Trnavský kraj

Zdroj: FB Polícia SR – Trnavský kraj

Zdroj: FB Polícia SR – Trnavský kraj

Zdroj: FB Polícia SR – Trnavský kraj

Podporte článok zdieľaním.

Zdroje: FB Polícia SR - Trnavský kraj
Zdieľať na Facebooku