22.10.2024, meniny má
9. júla 2024

Polícia vykonala kvôli drogám niekoľko domových prehliadok, jednu aj v Seredi. Obvinili zamestnanca ZVJS a troch civilistov

Polícia vykonala kvôli drogám niekoľko domových prehliadok, jednu aj v Seredi. Obvinili zamestnanca ZVJS a troch civilistov
Zdroj: RTVS/MV SR
reklama

Spravodajstvo RTVS v utorok doobeda informovala o policajnej akcii, ktorej súčasťou boli aj domové prehliadky, z ktorých jedna mala prebehnúť v Seredi na Dlhej ulici.

Podľa informácií verejnoprávnej televízie mal vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby obviniť príslušníka Zboru väzenskej a justičnej stráže v Leopoldove z trestného činu prijímania úplatku, zneužitia právomoci verejného činiteľa a drogovej trestnej činnosti.

Muž pracoval ako pedagóg v leopldovskej väznici

Ako ďalej informovala RTVS, s odvolaním sa na hovorkyňu Úradu inšpekčnej služby Andreu Dobiášovú, obvinený muž mal organizovať zásobovanie väzňov zakázanými látkami. Podotkla taktiež, že okrem neho obvinili aj tri civilné osoby z podplácania.

„Príslušník ZVJS na pozícii pedagóga, spoločne s ďalšími civilnými osobami mal dlhodobo organizovať nelegálny obchod s liečivami a anabolikami medzi odsúdenými v priestoroch leopoldovskej väznice,“ uviedla Dobiášová.

reklama

Pre RTVS hovorkyňa takisto priblížila, že policajti vykonali tri domové prehliadky, štyri prehliadky iných priestorov a zaistili zakázané látky – liečivá. Pedagógovi zo ZVJS môže podľa Dobiášovej hroziť trest odňatia slobody v rozsahu päť až 12 rokov. Obvineným civilistom hrozí trest dva až päť rokov.

RTVS zverejnila aj policajné zábery z domovej prehliadky (zdroj MV SR), ktoré nájdete v príspevku televízie na tomto odkaze.

muž

Zdroj: RTVS/MV SR

Zdroj: RTVS/MV SR

 

Zdroje: spravy.rtvs.sk
Zdieľať na Facebooku