Neodmysliteľnou súčasťou jesene sú okrem nádherne farebných listov jednoznačne tekvice. Či už drobné ozdobné tekvice, ktorými si môžete vyzdobiť byt či verandu, alebo tekvice na vyrezávanie, ktoré vám navodia aj trochu strašidelnú atmosféru. V tomto článku však bude hlavnou hviezdou tekvica hokkaido, ktorú dostanete kúpiť v každom supermarkete. Jesenné obdobie so sebou prináša chladnejšie počasie, pri ktorom sa chceme zahriať dobrou polievkou alebo horúcim čajom. V tomto článku vám predstavíme tri jesenné recepty z hokkaido tekvice, ktoré si môžete pripraviť na raňajky, na obed a nájde sa aj dezert. Na záver nájdete jeden bonusový recept, ktorý zaručene zvládne úplne každý.
Budeme potrebovať:
Postup: Cibuľu opražíme na olivovom oleji, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, zemiak a mrkvu. Všetko spolu chvíľu podusíme. Zalejeme horúcou vodou tak, aby bola zelenina úplne ponorená a pridáme bujón. Varíme, kým všetka zelenina nezmäkne. Na záver ju rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme a máme hotovo.
Budeme potrebovať:
Postup: Hokkaido tekvicu umyjeme, vyberieme dužinu a nakrájame na kocky aj so šupou. Rozložíme na plech a polejeme slnečnicovým olejom. Pečieme približne 15 – 20 minút pri teplote 200 °C. Upečenú tekvicu rozmixujeme s cesnakom a trochou slnečnicového oleja. Pridáme petržlenovú vňať a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme niekoľko lyžíc kyslej smotany (podľa hustoty a chuti). Odporúčame podávať na čerstvých hriankach.
Zdroj: varecha.pravda.sk
Budeme potrebovať:
Postup: Maslo a čokoládu roztopíme nad parou, kým sa obe ingrediencie úplne roztopia a zmiešajú. Krém necháme vychladnúť a prelejeme do dostatočne veľkej misky. Následne pridáme cukor a vanilkový extrakt. Vezmeme si 4 vajíčka, ktoré po jednom zamiešavame. V ďalšej miske zmiešame „suché“ suroviny, teda múku, kakao a kypriaci prášok. Takto zmiešané suché suroviny vysypeme do ostatnej zmesi. Všetko spolu dobre premiešame. Dno menšieho plechu vystelieme papierom na pečenie a boky môžeme vymazať maslom. Cesto vylejeme (alebo skôr vykydáme, pretože bude dosť husté) na plech a uhladíme.
Tekvicová vrstva: V miske vymiešame tekvicové pyré, cream cheese, 1 vajíčko, 2 polievkové lyžice cukru, škoricu a muškátový orech. Všetko spolu dobre vymiešame a nalejeme na hotové brownies cesto.
Brownies cesto aj s tekvicovou vrstvou pečieme približne 40 – 45 minút pri teplote 175°C.
Zdroj: angiebakes.com
Budeme potrebovať:
Postup: Jablká nakrájané na kocky zalejeme vodou, pridáme sáčok čierneho čaju, asi 4 klinčeky a 2 celé škorice. Všetko spolu privedieme do varu a približne 3 – 5 minút varíme na miernom ohni. Keď je čaj uvarený, iba ho precedíme a podľa preferencií dochutíme medom a citrónom. Podávame v pohári, ktorý môžeme ozdobiť kúskami uvareného jablka a celou škoricou.
Alebo: Ak nemáte doma jablká alebo sa jednoducho ponáhľate, nahraďte jablká jablkovým džúsom. Postup je rovnaký: čierny čaj, klinčeky a škoricu uvaríme. Do uvareného čaju pridáme šálku jablkového džúsu, dochutíme a môžeme podávať.
zdroj: pinterest.com
Dúfame, že vás naše jesenné recepty zaujali a že ich vyskúšajú aj Seredčania. Všetky sú naozaj jednoduché a nevyžadujú profesionálne kuchárske zručnosti. Tak hor sa do varenia!