28.04.2024, meniny má

VIDEO: V Seredi vznikla nová kapela so silnou zostavou. Fanúšikovia gitarovej hudby ich budú milovať

23. augusta 2018
ZDROJ: SEREDSITY.SK
23. augusta 2018

VIDEO: V Seredi vznikla nová kapela so silnou zostavou. Fanúšikovia gitarovej hudby ich budú milovať

VIDEO: V Seredi vznikla nová kapela so silnou zostavou. Fanúšikovia gitarovej hudby ich budú milovať
ZDROJ: SEREDSITY.SK
reklama

The ShellDoves. 4 elegáni v jednotných oblekoch. Gitarové evergreeny. Klasiky. Pôsobivý inštrumentálny rock.  Kto obľubuje hudbu Hanka Marvina z legendárnej skupiny The Shadows, tak ten si príde pri tejto kapele na svoje. Kto by nepoznal napríklad nesmrteľnú hymnu The Apache? Že sa vám páči? Tak to si určite zamilujete seredskú kapelu The ShellDoves.

Hudobníci počas nakrúcania v divadelnej sále v Seredi. Zdroj: Seredsity.sk

Nápad založiť skupinu zameranú prevažne na gitarovú a inštrumentálnu tvorbu mal gitarista Radovan Palkovič v hlave už dlhší čas. Rada nemusíme hudobným fanúšikom v našom meste zvlášť predstavovať, skúsený a energický gitarista s cennými skúsenosťami zo zahraničia je známy v širokom okolí.

Kapelu ďalej tvorí ďalší Seredčan Robert Mrva, ktorý hrá na bicie. Peter Doboš je talentovaným gitaristom a spevákom zo Šale. Basgitaru zastupuje Vladimír Tóth, známejší pod prezývkou Chiko. Členovia kapely sa s úsmevom hlásia k sloganu kapely The ShellDoves: 50 rokov rokenrolu.

reklama

Zľava: Rado Palkovič, Peter Doboš, Vladimír Tóth, Robert Mrva.  Zdroj: FB The ShellDoves

Sme radi, že v Seredi vznikol ďalší kvalitný hudobný projekt. Keď sme sa v Seredsity.sk o kapele The ShellDoves pred letom dozvedeli, vedeli sme, že sa čoskoro opäť uvidíme a bude z toho zaujímavá spolupráca. Jedno popoludnie sme sa preto dohodli, že nakrútime chalanom pár záberov k debutovému singlu s názvom Good Morning. Video využijú na účely oslovenia eventových promotérov, pretože kapela momentálne koncertuje, plánuje svoje ďalšie Promo tour a nahráva skladby na svoj prvý album. Pozrite sa na výsledok z našej dielne pre seredskú kapelu The ShellDoves.

 

,,Inšpirujú sa tvorbou Hanka Marvina, ale nie sú tradičný revival band, chcú robiť autorskú hudbu. Inštrumentálna, gitarová, rocková. Taká je hudba The ShellDoves, ktorá vychádza z atmosféry gitarových evergreenov doby, keď pôsobili The Shadows.”

 

 

Kapela The ShellDoves v akcii. Autor: Martin Mančík

Kapela The ShellDoves. Autor: Martin Mančík

Mimochodom, novinky a všetko podstatné o skupine sa dozviete aj na sociálnych sieťach. Aktívni sú na FB profile, ktorý môžete odoberať tu. Na tejto fotke z Instagramu môžete vidieť krásnu zbierku gitár kapely The ShellDoves.

Ak ste zvedaví na najbližšie koncerty kapely The ShellDoves, príďte sa pozrieť na tieto miesta.

  • 23. august / SENEC / Antikvariát
  • 7. september / PATA / RETRO CAFE
  • 14. september / SEREĎ / RETRO CAFE

Koncert kapely The ShellDoves. Autor: Eva Mančíkova

The ShellDoves kapela. Zdroj: FB The ShellDoves

 

Ak sa vám článok páčil, tak ho podporte zdieľaním na svojom facebookovom profile alebo nás sledujte na našich FB a IG profiloch.

Zdieľať na Facebooku