28.04.2024, meniny má
1. februára 2019

Koho budú voliť Seredčania za prezidenta? Toto je 15 kandidátov na hlavu nášho štátu

reklama

Päť rokov dokáže svojím spôsobom ubehnúť ako voda. O tomto fakte nás presviedča aj to, že sa opäť blížia voľby na prezidenta Slovenskej republiky. Tie sa uskutočnia v sobotu 16. marca 2019. Druhé (pravdepodobné) kolo volieb bude 30. marca 2019.

Kto môže byť prezidentom?

Za prezidenta Slovenskej republiky môže kandidovať každý občan, ktorí splní zákonné podmienky. Takže ním kľudne môže byť aj Seredčan alebo Seredčanka. Ten/Tá však musí mať trvalý pobyt na Slovensku a v deň volieb musí mať minimálne 40 rokov.

Kandidáti, ktorí sa rozhodli uchádzať o post prezidenta SR, museli odovzdať svoje vyzbierané podpisy do 31. januára 2019 predsedovi Národnej rady. Tie mohli získať dvoma spôsobmi. Buď museli vyzbierať 15 000 podpisov od občanov v uliciach alebo im na kandidatúru stačilo 15 podpisov od poslancov Národnej rady. Zoznam kandidátov sa uzavrel na čísle 15.

Reklamné kampane sa začínajú

Môžeme jednoznačne povedať, že jednotlivé kampane prezidentských kandidátov budú v najbližších dňoch gradovať. Ich tváre na vás budú vyskakovať z televízie, billboardov, rádií a iných médií. Nemusíte sa ale báť, prezidentská reklama na našom webe nemá priestor, a preto ďalší článok venovaný prezidentským voľbám bude až po prvom kole volieb.

reklama

Jednotliví kandidáti môžu na svoju reklamnú kampaň použiť najviac pol milióna eur. Tie však môžu doplniť o sumu 100-tisíc eur od takzvanej tretej strany, čo môžu byť stranícke centrály alebo iné osoby, ktoré chcú podporiť svojho kandidáta.

Kto sú pätnásti kandidáti na prezidenta?

Seredčania si určite majú z čoho vyberať, nakoľko pätnásť kandidátov je naozaj veľa. Máte na výber spomedzi viacerých známych, no aj menej známych osobností. Medzi jednotlivými kandidátmi nájdeme vedca, právničku, eurokomisára či novinára.

Bude veľmi zaujímavé sledovať predvolebné debaty, ktoré odkryjú viac o predstavách kandidátov, ako by mal vyzerať úrad prezidenta republiky. Máte už teraz svojho favorita? Alebo ešte zvažujete možnosť voľby medzi viacerými kandidátmi?

Jednotlivé predstavenie kandidátskych profilov nájdete na tomto odkaze. V ňom si môžete pozrieť všetky zásadné momenty zo života našich možných budúcich prezidentov. Predtým nám však zahlasujte v ankete, koho by ste v túto chvíľu volili za prezidenta. Možno aj takýmto spôsobom uvidíme, ako zatiaľ vplývajú prezidentskí kandidáti na občanov nášho mesta. Poradie kandidátov je zoradené podľa abecedy.

[socialpoll id=”2537094″]

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním

Zdroje: Sme.sk, dennikn.sk
Zdieľať na Facebooku