28.04.2024, meniny má
8. februára 2019

Staršie žiačky BK Lokomotíva Sereď vyhrali nad líderkami súťaže z Trnavy

reklama

Týždeň ubehol ako voda a naši basketbalisti majú za sebou zápasy v rôznych kategóriách. Tentokrát seredské družstvá preverili tímy z Bratislavy a Trnavy. Veľmi nás potešili staršie žiačky, ktoré dokázali poraziť veľmi silné súperky z Trnavy.

BK AŠK Slávia Trnava – BK Lokomotíva Sereď 60:63

Hneď na úvod začneme vynikajúcim výsledkom starších žiačok pod vedením trénera Martina Bosého. V dohrávanom stretnutí sa naše dievčatá predstavili na horúcej palubovke úradujúceho majstra Slovenska a momentálne prvého družstva našej súťaže BK AŠK Slávia Trnava.

Na zápas Sereď vycestovala v 13-člennej zostave, no do zápasu mohlo nastúpiť len 9 statočných. O to viac dievčatá zmobilizovali sily a nazbierali potrebnú dávku motivácie. Úvod zápasu bol jednoznačne v náš prospech a vyšlo takmer všetko, o čo sa naše družstvo pokúsilo. V druhej časti hry sa karta obrátila, kopilo sa veľa strát a súper využíval útočné kombinácie.

“Počas polčasovej prestávky sme si vysvetlili niekoľko situácií, pri ktorých potrebujeme pridať na dôraze. Dievčatá sa vzchopili, zdvihli hlavy a išlo sa na druhý polčas”. Martin Bosý

reklama

V tretej štvrtine sa vďaka skvelej seredskej obrane podarilo otočiť skóre z nepriaznivého stavu v náš prospech. V záverečnom dejstve, keď už nemohla nastúpiť Lila Užovičová (výborný výkon v prvých troch štvrtinách), sa Seredčanky dostali do 6-bodového vedenia, ktoré sa podarilo udržať až do konca zápasu.

Dievčatá si zaslúžia uznanie za predvedený kolektívny výkon, bojovnosť, snahu a energiu, ktorú vložili do zápasu. Tak isto si zaslúžia pochvalu za to, že svojimi správnymi rozhodnutiami zvládli prekonávať 40-minutový pressing súpera. Lilly Vaňovčeková miestami pôsobila svojim výkonom ako skúsená seniorka a v záverečnom dejstve bolo jej a Niny Dudonovej plné ihrisko.

Vaňovčeková 12, Žemlová 12 (TH 2/2), Jakubčeková 10 (4/2), Dudonová 9 (4/3), Užovičová 8 (4/2), Ďuračková 8 (6/4), Takács 2, Holubová 2 a Karelová.

BK Lokomotíva Sereď – BK Inter Bratislava 70:91

V dohrávanom stretnutí v stredu 6. 2. 2019 prvej ligy starších žiakov v skupine o 1. až 8. miesto videli diváci v seredskej Sokolovni kvalitný a vyrovnaný zápas plný výborných individuálnych výkonov a pekných basketbalových herných kombinácií. Súper disponoval v tomto súboji širšou rotáciou hráčov, čo bolo v závere stretnutia rozhodujúce.

Domáci napriek tomu, že sa museli zaobísť bez troch hráčov základnej „päťky“ – Kapustíka (zápaľ pľúc), Bundzela (prechladnutie), Ištoka, zabojovali a dlho boli vyrovnaným súperom favoritovi celej súťaže a úradujúcemu majstrovi Slovenska. Výborným výkonom sa však prezentovali Kiss s Takácsom. Potešiteľným faktom boli výkony Šimka, Malého a Pavlecha a pochvalu za bojovnosť si zaslúži Barina.

Tréner: Jozej Ištok

Kiss 15 (1 trojka), Takács 13 (TH 1/1), Šimko 11 (7/6, 1 trojka), Zlocha 10 (2/2), Malý 7 (5/3), Pavlech 6, Barina 4, Urban 4 (1/0).

BK AŠK Slávia Trnava – BK Lokomotíva Sereď

Staršie minižiačky odohrali zápas ako na hojdačke. Jednu štvrtinu vyhrali 20:6, ďalšiu zase prehrali 23:0. Naše dievčatá zaostávali v hre 1:1 v doskakovaní a v streľbe. Zlepšili sa v uvoľňovaní a v prihrávkach. Treba pridať v mentálnej príprave a hlavne v sebadôvere, pretože ten veľký rozdiel v skóre nezodpovedá ich schopnostiam.

Tréner: Miloš Procházka

 

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdielaním

Zdieľať na Facebooku