27.04.2024, meniny má
14. marca 2019

Používajú Seredčania v aute bezpečnostný pás? Nová reklamná kampaň vám ukáže, ako môže zachrániť vodičovi život

reklama

V Seredi máme veľmi veľa vodičov osobných aút. Sami to môžete denne vidieť na našich cestách, ktoré sú častokrát preplnené a možno aj práve vy ste aktívnym šoférom. Používate však bezpečnostný pás pri každej ceste autom?

Zapásanie sa by malo byť automatickou reakciou. Veľakrát nás však k tomu prinúti až otravné pípanie, ktoré v novších automobiloch signalizuje, že vodič nie je pripútaný. Robíme tak preto, lebo nám záleží na našej bezpečnosti alebo aby sme len utlmili nepríjemný zvuk?

Niektorí vodiči ho nepoužívajú preto, lebo niekde počuli či čítali, že práve nepoužitie pásu dokáže zachrániť váš život. Môže to byť pravda, avšak štatistický pohľad na vec nám jasne dokazuje, že ide o veľmi malé percento nehôd a práve bezpečnostný pás je v drvivej väčšine zodpovedný za záchranu života, nie za jeho stratu.

Aký je cieľ reklamnej kampane?

Celý myšlienka kampane pochádza z Nového Zélandu, kde ročne zomrie približne 90 ľudí z dôvodu, že sa pred jazdou nepripútali. Na túto skutočnosť chcela poukázať miestna dopravná agentúra v spolupráci s marketingovou agentúrou Clemenger BBDO.

reklama

Na fotkách môžete vidieť desivé následky mužov po autohaváriach. Bezpečnostný pás síce zanechal na ich tele stopy a veľké modriny, no len vďaka nemu dokázali pri nehodách prežiť. Všetci muži na fotkách sú skutočnými účastníkmi dopravných nehôd na Novom Zélande a kampane sa zúčastnili dobrovoľne.

Tím profesionálnych maskérov znovu obnovil ich zranenia na základe fotiek z miesta nehody vytvorených políciou. Niektoré stopy od pásu sú na ich telách viditeľné aj dnes. No vďaka pásu mohol byť Liam pri narodení svojej dcérky a Will vďaka nemu nezomrel pri strašnom náraze do stožiara. Teraz sa pomocou tejto kampane snažia svoje príbehy priniesť k čo najviac ľuďom a pomôcť tak pri záchrane cudzích životov.

Všetky fotky, ktoré uvidíte nižšie, majú slúžiť ako výstraha alebo pripomenutie toho, že tých pár sekúnd, čo venujete zapnutiu pásu, vám môže zachrániť celý život. Sami vidíte, že nehody sa jednoducho stávajú aj v okolí Serede. Častokrát ide o veľmi vážne nehody. Preto prosíme, nebuďte k životu ľahostajný a jazdite opatrne. Vždy s bezpečnostným pásom.

Will Giles / ourproductionteam.com

Willy Carberry / ourproductionteam.com

Liam Bethell / ourproductionteam.com

Kahutia Foster / ourproductionteam.com

Dylan Chirnside / ourproductionteam.com

James Mcdonald / ourproductionteam.com

James Liberona-Feek / ourproductionteam.com

ourproductionteam.com

Dan Mason / ourproductionteam.com

ourproductionteam.com

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním

Zdroje: dobrenoviny.sk, refresher.sk, ourproductionteam.com
Zdieľať na Facebooku