28.04.2024, meniny má
5. augusta 2019

Pomôžeme im nájsť nový domov? Tony, Merry a Mia túžia po šanci na lepší život

Pomôžeme im nájsť nový domov? Tony, Merry a Mia túžia po šanci na lepší život
Zdroj: FB OZ Tulák Sereď
reklama

V našom meste sa o zatúlaných štvornohých miláčikov stará OZ Tulák Sereď zložené z dobrovoľníkov, ktorí im popri práci, domácnosti a rodine venujú všetok svoj voľný čas. Každá bytosť s neľahkým osudom, ktorá musela skončiť v klietke s ostatnými nešťastnými, týranými a vyhodenými psami, si však zaslúži osobitnú lásku a opateru. Zvieratiek v útulku stále pribúda a my sa snažíme pomáhať aj týmto spôsobom.

Dnes vám predstavíme úžasnú dvojicu Tonyho a Merry a malú Miu. Okrem nich na svoj nový domov čaká množstvo iných zvieratiek, o ktorých sa dočítate na facebookovom profile združenia.

Tony a Merry

Tony a Merry sú dvaja úžasní psíkovia, ktorí tvoria nerozlučnú dvojicu, a preto by bolo pre nich najlepším riešením nájdenie spoločného domova. Boli nájdení opustení v neďalekej obci v jednom dome v zatvorenej miestnosti. Aj napriek krutému osudu sú stále veselí, šantiví, skromní, vďační a milujú ľudí. Nemajú problém s chodením na vôdzke a ak sú dostatočne vybehaní, chodia bez nej popri nohe, hlavne Tony. O jedlo sa nebijú, takže ich nie je potrebné rozdeľovať pri jedení. Obaja sú odčervení a odblšení. Znášanlivosť s inými psami je individuálna, no mačky nemusia. Nakoľko sú na seba naviazaní, neradi by sme ich rozdeľovali, no v prípade potreby nájdeme nejaké riešenie.

Merry je sučka, ktorá je vykastrovaná a čipovaná. V porovnaní s Tonym je trochu veselšia a nezbednejšia. Je výborným strážcom a niekedy si dokáže slušne zaštekať. Tony je očkovaný a čipovaný, no v prípade adopcie je povinná kastrácia. Aj Tony je výborným strážcom, no oproti Merry je o čosi pokojnejší.

reklama

 

Zdroj: FB OZ Tulák Sereď

Zdroj: FB OZ Tulák Sereď

Zdroj: FB OZ Tulák Sereď

Zdroj: FB OZ Tulák Sereď

Zdroj: FB OZ Tulák Sereď

Mia

Táto fenka mala neľahký osud a aj napriek jej jedinečnej povahe sa ju niekto rozhodol vyhodiť z auta. Chceli by sme jej ponúknuť druhú šancu na nový a lepší život. Do útulku ju priniesli v dobrom stave a zjavne bolo o ňu aj dobre postarané. Už nech boli dôvody majiteľov akékoľvek, toto si žiadny psík nezaslúži.

V útulku dostala meno Mia. Je veľmi milá, šantivá, také živé striebro. Miluje ľudí, rozmaznávanie, iných psíkov, ale fenky veľmi nie. Je drobného vzrastu a na fotografiách pôsobí väčšie. Dôležitý je pre ňu prístup dnu. Všetky veterinárne náklady hradí OZ Tulák Sereď.

Zdroj: FB OZ Tulák Sereď

Zdroj: FB OZ Tulák Sereď

Ako sa dá pomôcť?

Pomôcť môžete aj tak, že tento článok budete zdieľať. Pokiaľ sa im však rozhodnete ponúknuť nový domov, kontaktujte OZ Tulák Sereď. Pred adopciou je možné prísť psíka pozrieť k dočasnej rodine, kde sa o ňom dozviete viac. Podmienkou adopcie je vždy podpis adopčnej zmluvy, sterilizácia/kastrácia a adopčný poplatok. Psíka tiež môžete prichýliť do dočasnej opatery. To znamená na vami zvolený čas, kým nájde nový domov alebo inú dočasnú opateru. Psíkom tak podáte pomocnú ruku a čas na fyzické či psychické zahojenie.

Keďže najväčšie náklady tvorí veterinárne ošetrenie, lieky a ostatné prostriedky na zabezpečenie zdravia, prispieť môžete aj finančným príspevkom. Bližšie informácie nájdete na tomto odkaze.

Ako postupovať pri nájdení zvieratka v Seredi?

Psíka vezmite k najbližšiemu veterinárovi, aby načítal čip. Pokiaľ ho bude mať, veľmi rýchlo sa dokážete skontaktovať s majiteľom a vrátiť psíka domov. Ak nie, kontaktujte OZ Tulák Sereď správou/mailom a priložte fotografiu psíka. Tí vďaka sociálnym sieťam pomôžu zvieratku vrátiť sa späť domov, poprípade nájsť nový domov či dočasnú opateru.

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdroje: OZ Tulák Sereď
Zdieľať na Facebooku