27.04.2024, meniny má
27. septembra 2019

Ako cestovať sám? Seredčania Adela a Boris budú v našom meste prednášať o výhodnom a lacnom cestovaní

Ako cestovať sám? Seredčania Adela a Boris budú v našom meste prednášať o výhodnom a lacnom cestovaní
instagram Adely Škriňovej
reklama

Cestovanie je v dnešnej dobe stále viac vyhľadávanou činnosťou a považuje sa za trend najmä medzi mladými ľuďmi. V podstate je jedno, či cestujete ďaleko alebo niekam blízko, za kultúrou či zážitkami. Hlavné je, že niekam idete a objavujete.

Samozrejme, že plánovanie a aj samotná realizácia takýchto výletov si vyžaduje istý finančný kapitál. A keďže je reč o mladých ľuďoch, predovšetkým o študentoch, bolo by skvelé, ak by boli tieto náklady čo najnižšie. Kde však majú študenti hľadať letenky, samotnú rezidenciu, ubytovanie, a to všetko v súlade s ich osobnými požiadavkami a rozpočtom?

Odpovede na všetky tieto otázky sa rozhodli zodpovedať skúsení cestovatelia zo Serede – Adela Škriňová a jej priateľ Boris Belica. Na ich cestovateľskej prednáške sa dozviete, ako sa vybrali sami a na vlastnú päsť do krásnej Malajzie iba so študentským rozpočtom.

Kto sú Adel a Boris?

Mladý zaľúbený pár si môžete pamätať z nášho dávnejšieho článku, v ktorom sa vybrali do prírody a natočili unikátne video. Ak vám však tento článok unikol, v krátkosti by sme vám chceli predstaviť týchto seredských dobrodruhov. Adela je študentka biológie a Boris profesionálny vojak a taktiež študent. Okrem študentského života ich však spája aj láska k prírode a túžba cestovať. Za posledný rok spolu absolvovali 19 letov, navštívili 8 krajín a 11 rôznych miest. Pozoruhodné čísla, však? Čo je však pozoruhodné ešte viac, je fakt, že všetky tieto výlety si naplánovali sami a bez pomoci cestovných agentúr. 

reklama

Zdroj: FB event Ako ísť do sveta sám – Malajzia

Zdroj: FB event Ako ísť do sveta sám – Malajzia

 

„Prečo milujeme cestovanie? Pretože vždy, keď niekde sme sami, s pocitom, že si všetko sami aj vybavíme, cítime sa oveľa samostatnejší a pravdupovediac naozaj slobodní, neobmedzovaní nikým a ničím. Veľa ľudí sa pýta, odkiaľ berieme peniaze na všetky naše cesty, koľko zarábame a podobne, a keď poviem, že som len študent, tak nechápu, kde beriem čas popri škole a záujmoch… No, čas sa vždy dá nájsť. Veľmi radi cestujeme. Nie preto, že to je dnes trend, ale preto, aby sme mali ešte viac zážitkov, a keď niekomu poviem, že nás to naozaj napĺňa, tak sa možno zasmeje, ale nikto to nepochopí, pokiaľ to nezažije na vlastnej koži,“ hovorí Adel Škriňová o ich cestovateľskom živote.

Svoje skúsenosti sa rozhodli posunúť ďalej

Keďže majú na svojom konte skutočne mnoho zážitkov a ciest, rozhodli sa, že svoje rady a tipy, ako na to, posunú tým menej skúseným. Vypočuť si ich príhody a skúsenosti budete môcť na ich cestovateľskej prednáške, ktorá sa uskutoční už budúci týždeň 3. októbra 2019 o 19:00 hod. v našom dobre známom komunitnom centre PRIESTOR. Prezradia nám, kde nájsť tie najlepšie ponuky na letenky, prečo mali ubytovanie v mrakodrape s bazénom na streche takmer zadarmo a aké to vlastne je, vybrať sa niekam sám. Oficiálny FB event prednášky môžete sledovať na tomto linku.

„Chceme ľuďom stále viac ukázať, že nie všetky dovolenky sú o miestach ako Bali, Maledivy alebo niečo, čo nesie punc dokonalosti a luxusu, pretože za tým je väčšinou aj komercia a zbytočne predražené cesty. My cestujeme sami, na vlastnú päsť s normálnym rozpočtom a všetko to sa ľudia dozvedia na prednáške, ako to robiť, ako hľadať letenky, ako hľadať ubytovanie…“ Adela Škriňová

Ďalšie dobrodružné výpravy a aj tipy na výlety môžete sledovať na instagramových profiloch Adel a Borisa. Na ich prednášku sa už veľmi tešíme a dúfame, že vás títo inšpiratívni ľudia zaujali rovnako ako nás. Taktiež držíme Adelke a Borisovi palce v ich súkromnom aj cestovateľskom živote.

Zdroj: FB event Ako ísť do sveta sám – Malajzia

Zdroj: FB event Ako ísť do sveta sám – Malajzia

Zdroj: FB event Ako ísť do sveta sám – Malajzia

Zdroj: Instagram Adely Škriňovej

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdroje: FB event Ako ísť do sveta sám - Malajzia
Zdieľať na Facebooku