27.04.2024, meniny má
4. januára 2020

Záchranára zo Serede surovo zbili priamo pri zásahu. Išiel zachraňovať ľudský život, no odniesol si zlomeniny

Záchranára zo Serede surovo zbili priamo pri zásahu. Išiel zachraňovať ľudský život, no odniesol si zlomeniny
ZDROJ FOTO: TV Markíza
reklama

Včera vo večerných hodinách priniesla TV Markíza reportáž, ktorá sa opäť dotýka Serede. Tentokrát sa jedná o záchranára Martina Sojku, ktorý bol zranený pri zásahu v Sládkovičove.

Tento Seredčan pracuje ako záchranár už desať rokov a ako sám hovorí v reportáži, niečo podobné ešte nikdy nezažil. Zlomený nos, ruka a prasknuté rebrá. Aj to je výsledok jeho posledného výjazdu, kedy išiel pomáhať ľuďom v núdzi do Sládkovičova.

Ako udalosť prebiehala?

Osada, kam spolu s kolegyňou o 16.30 hod. vyrazili, sa nachádza na okraji Sládkovičova. Tam mal byť podľa operačného strediska muž so zraneniami hlavy a ležať v bezvedomí.

„Najprv sa začalo verbálne napádanie, kde sme toľko, prečo musia toľko čakať. Od prvého momentu boli agresívni, bolo vidieť, že sú teda všetci pod vplyvom alkoholu. Upozorňovali sme ich, nech prestanú a že chceme vidieť pacienta. Ukázali nám na gauč, kde pacient spal. Žiadny úraz hlavy sme nevideli a povedali sme, že je to zneužitie záchrannej zdravotnej služby,“ uviedol pre TV Markíza Martin Sojka

reklama

Situácia eskalovala každou sekundou a záchranári boli napadnutí rodinnými príslušníkmi zraneného, ktorému prišli pomôcť. Najbizarnejším momentom bolo, keď sám zranený zázračne ožil a taktiež začal napádať záchranárov. Údery do hlavy a množstvo kopancov si vyžiadali svoju daň v podobe viacerých zranení záchranárov. Tým sa však našťastie podarilo utiecť späť k sanitke, kde počkali na privolanú policajnú hliadku.

„Je pre nás naozaj nepochopiteľné, že sa práve záchranárom, ktorí sa v ktorúkoľvek dennú alebo nočnú hodinu pokúšajú zachrániť zdravie a životy všetkých, ktorí to potrebujú, často aj v strese a v neľahkých podmienkach, dostane takéhoto bezprecedentného útoku nerozumieme tomu a odsudzujeme to,” vyhlásila Alena Krčová z Operačného stredisko ZZS pre TV Markíza.

Napadnutý záchranár už podal trestné oznámenie. Polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a výtržníctvo.

Podporte článok zdieľaním.

Zdroje: TV Markíza
Zdieľať na Facebooku