27.04.2024, meniny má
15. októbra 2020

Výhľad na Alpy priamo z obce Vinohrady nad Váhom! Pozrite si tento skvost, ktorý zachytil Majo Chudý

Výhľad na Alpy priamo z obce Vinohrady nad Váhom! Pozrite si tento skvost, ktorý zachytil Majo Chudý
Zdroj: FB Majo Chudý
reklama

Fotografa Maja Chudého, ktorý pochádza z blízkej obce Vinohrady nad Váhom, sme vám už predstavovali. Jeho fotografie stoja za zmienku, pretože na nich dokáže zachytiť jedinečné prírodné úkazy.

Vo februári sme vám priniesli článok o tom, ako dokázal zachytiť halový jav priamo u neho doma na záhrade. A dnes vám ukážeme ďalší skvost, ktorý odfotografoval len pred pár dňami.

Tentokrát sú to Alpy zo susedného Rakúska priamo z obce Vinohrady nad Váhom. Fotografia, s ktorou sa podelil aj s ostatnými na Facebooku, dostala množstvo pozitívnych reakcií a zvedavých otázok, ako je to možné. Túto fotku odfotil 28. septembra 2020.

Majo v komentároch prezradil, že sa raz dopočul o informácii, že Alpy je možné vidieť z Bratislavy. Nedalo mu to a na tento úkaz čakal niekoľko rokov. Pre lepšiu orientáciu pridal aj pomôcku, ktorá nám upresní, čo sa dá na fotografii vidieť.

reklama

„Po druhýkrát som sa mohol kochať pohľadom na rakúske Alpy vzdialené 160 km, nasvietené vychádzajúcim slnkom a foťák som, samozrejme, zase nemal so sebou. Fotka síce nie je úplne najkvalitnejšia, no napriek tomu zopár objektov je rozpoznateľných. Na pravom okraji pravdepodobne vystupuje až nad horizont Slavín. Bratislavský hrad vzdialený 53 km a bratislavské vežiaky v strede.

Na ľavom okraji sú slabšie viditeľné veterné elektrárne v Rakúsku a napravo od nich obilné silo v Senci. Za tým všetkým sa vo vzdialenosti 160 km týči zasnežený vrch Schneeberg vysoký 2076 metrov a vľavo od neho o 10 km ďalej pohorie Rax s vrcholom Heukuppe s nadmorskou výškou 2007 metrov. Okrem iného aj toto je možné vidieť z našej obce. Fotené v obci Vinohrady nad Váhom, Stará hora (188 m n.m.),“ uviedol na Facebooku.

Zdroj: FB Majo Chudý

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdieľať na Facebooku