27.04.2024, meniny má
20. marca 2021

Na očkovanie sa môžu prihlásiť už aj ľudia nad 55 rokov. Určená je pre nich vakcína od firmy AstraZeneca

Na očkovanie sa môžu prihlásiť už aj ľudia nad 55 rokov. Určená je pre nich vakcína od firmy AstraZeneca
Zdroj: procare.sk/nspbr.sk
reklama

Čakáreň na očkovanie je od soboty 20. marca 2021 otvorená už aj pre ľudí starších ako 55 rokov. Oznámil to zastupujúci minister zdravotníctva Eduard Heger. Určená je pre nich vakcína od firmy AstraZeneca. Ako sa zaradiť do zoznamu čakateľov?

Nový systém zabráni boju o termíny

Objednávkový formulár na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 nájdete na webovej stránke vakcinacia.nczisk.sk. Nový systém bol spustený ešte v stredu. Cieľom je zabrániť tomu, aby o pridelení termínu rozhodoval čas registrácie. Podrobný postup, ako sa prihlásiť, sme vám priniesli v predchádzajúcom článku.

Podľa zastupujúceho ministra zdravotníctva Eduarda Hegera čakáreň beží v plnom prúde. „Očkovanie je kľúčové,“ povedal pri otvorení veľkokapacitného očkovacieho centra v Nitre.

„Ak nie sú voľné termíny, tak záujemca putuje do čakárne a po otvorení termínu je pozvaný na očkovanie formou SMS alebo e-mailom,“ doplnil k registrácii.

reklama

Taktiež oznámil, že okrem online formuláru je možné prihlásiť sa aj prostredníctvom infolinky. Pre tieto potreby dôjde k posilneniu telefonických operátorov.

Infolinku môžete kontaktovať na čísle 0800 174 174 (zo zahraničia +421 270 074 174). K dispozícii je aj v prípade zmeny termínu očkovania denne od 8.00 do 20.00 hod.

Podporte článok zdieľaním.

Zdroje: tvnoviny.sk, slovensko.hnonline.sk, korona.gov.sk, npz.sk
Zdieľať na Facebooku