28.04.2024, meniny má
3. júna 2021

Aquapark Trnava spustil v pondelok prevádzku pre verejnosť. Tešiť sa môžeme aj na zaujímavú novinku

Aquapark Trnava spustil v pondelok prevádzku pre verejnosť. Tešiť sa môžeme aj na zaujímavú novinku
Zdroj: aquapark Trnava/sdetmi.com
reklama

Po niekoľkomesačnej prestávke otvoril v pondelok 31. mája 2021 svoje brány konečne aj Aquapark v Trnave. Nakoľko je okres Trnava podľa COVID automatu oranžový, aquaparky alebo wellnessy môžu byť otvorené s obmedzenou kapacitou  na 30 %. V trnavskom aquaparku tak podľa jeho riaditeľa Dávida Baloga môže byť 105 ľudí vo vodnom svete a 30 ľudí v spa zóne.

Vonkajšie bazény zatiaľ ostávajú zatvorené, sprístupnia ich až pri teplejšom počasí.

Test alebo očkovanie

Aquapark Trnava si zakladá na ochrane zdravia svojich návštevníkov a dodržiavaní opatrení, ktoré vydal Úrad verejného zdravotníctva SR.

Z nariadení tak vyplýva, že každý návštevník sa musí pri vstupe preukázať potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 24 hodín, prípadne RT-PCR alebo LAMP testu, ktorý nie je starší ako 72 hodín. Výnimku majú zaočkovaní návštevníci, ak od druhej dávky vakcíny Pfizer alebo Moderna uplynulo aspoň 14 dní alebo návštevníci zaočkovaní vakcínou AstraZeneca, ak od prvej dávky uplynuli aspoň štyri týždne. Zamestnanci aquaparku budú o očkovaní vyžadovať potvrdenie pri vstupe.

reklama

Výnimka platí aj pre ľudí, ktorí sú viac ako 14 dní po prvej dávke očkovania proti ochoreniu COVID-19 a prvá dávka očkovania bola podaná v intervale do 180 dní od prekonania COVID-19, takisto pre návštevníkov, ktorí sa preukážu potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami.

Pre deti do 10 rokov tieto opatrenia neplatia.

Soľná wellness novinka

Aquapark Trnava si pre svojich návštevníkov pripravil krásnu wellness novinku v podobe soľnej jaskyne. Soľná jaskyňa je svojou mikroklímou veľmi podobná klíme v prímorských oblastiach. V Aquaparku Trnava využívajú 7 ton soli, ktorou sú pokryté steny a podlaha jaskyne a ktorá má antibakteriálne, mukolytické a protizápalové účinky.

„Hovorí sa, že 45-minútový pobyt v soľnej jaskyni sa vyrovná trojdňovému pobytu pri mori. Je to tak preto, že soľná jaskyňa má priaznivý vplyv na ľudský organizmus. Pomáha pri zmierňovaní chronických respiračných ochorení, kožných ochoreniach, ochoreniach tráviaceho traktu, srdcovo-cievnych ochoreniach, alergiách a pozitívne vplýva na duševné zdravie,“ uvádza webová stránka trnavského akvaparku aquaparktrnava.sk.

Záujemcovia o vstup do soľnej jaskyne si musia vopred spraviť rezerváciu telefonicky na jednom z telefónnych čísiel 0940 631 960, 0940 631 962 (recepcia vodného sveta) alebo 0940 631 961 (recepcia spa + objednávky na masáže). Cenník je zverejnený na stránke auqaparku.

O aktuálnych novinkách sa dočítate aj na ich facebookovej stránke.

Zdroj: aquapark Trnava

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdroje: trnavskyhlas.sk, aquaparktrnava.sk
Zdieľať na Facebooku