27.04.2024, meniny má
24. septembra 2021

Viete, kde sú všetky hotspoty? Na týchto miestach v Seredi máme bezplatné verejné WiFi pripojenie pre každého

Viete, kde sú všetky hotspoty? Na týchto miestach v Seredi máme bezplatné verejné WiFi pripojenie pre každého
Zdroj: freewifi.com/seredsity.sk
reklama
Nedávno sme vám priniesli článok o verejnom pripojení na internet v Galante. V neďalekom meste sa podarilo zrealizovať projekt, prostredníctvom ktorého sa na internet v prístupových bodoch môže pripojiť každý.
Vedeli ste však, že takéto niečo máme aj v Seredi? Aj v našom meste je množstvo hotspotov, na ktoré sa môže pripojiť naozaj každý.

Internet v spolupráci s firmou SWAN

Aj v Seredi máme bezplatný prístup na internet, a to vďaka spolupráci s firmou SWAN. Pomocou prístupového bodu (WiFi) sa môžete pripojiť na internet cez svoj notebook, vreckový počítač PDA (Personal Digital Asistent), tablet či mobil.

Ako je však uvedené aj na webe mesta, WiFi pripojenie na internet je podmienené obojsmernou komunikáciou medzi prístupovým bodom a pripojeným zariadením vybaveným bezdrôtovým adaptérom WiFi (váš notebook, PDA, tablet, mobil).

Ak si vo vašom telefóne zapnete službu WiFi, po prieskume prostredia zobrazí dostupné prístupové body. V okolí môžu byť aj iné prístupové body, ako súkromné, tak aj komerčné. Pre bezplatný verejný internet mesta je potrebné vybrať SSID: SWAN Free WiFi. 

Podľa informácií z webu mesta by IP adresy mali mať navolené dynamické pridelenie adresy (DHCP), čo je štandardná nastavenie, pokiaľ nebolo zmenené užívateľom.

reklama

Technické zariadenie, montáž a prenos dát hradí v plnej miere firma SWAN. Tá je dlhodobým spoľahlivým obchodným partnerom nášho mesta. V oblasti internetového pripojenia prevádzkuje v našom meste optickú sieť MAX poskytujúcu občanom pripojenie na internet, IP televíziu a pevnú telefónnu linku.

Kde všade sú hotspoty na pripojenie?

  • námestie na Námestí slobody,
  • námestie na Námestí republiky,
  • Múzejná záhrada na ulici M. R. Štefánika,
  • železničná stanica na Železničnej ulici,
  • knižnica v Dome kultúry Sereď na Školskej ulici,
  • kino NOVA na ulici D. Štúra,
  • štadión ŠKF Sereď na Športovej ulici,
  • basketbalová hala Sokolovňa na Kostolnej ulici,
  • Mestský amfiteáter Sereď v zámockom parku.
Dôležité je opäť pripomenúť SSID: SWAN Free WiFi. Prenosová rýchlosť je 2Mb/2Mb, dosah je cca 100 metrov.

zdroj: mesto Sereď

Podporte článok zdieľaním.

Zdroje: sered.sk
Zdieľať na Facebooku