19.05.2024, meniny má
6. októbra 2021

Lekári z FN Trnava pomáhajú aj mnohým Seredčanom. Traja sa umiestnili v ankete TOP lekár na popredných miestach

Lekári z FN Trnava pomáhajú aj mnohým Seredčanom. Traja sa umiestnili v ankete TOP lekár na popredných miestach
Zdroj: FN Trnava
reklama

Viacerí Seredčania využívajú služby nielen galantskej, ale aj trnavskej nemocnice. Traja z trnavských doktorov sa umiestnili tento rok na popredných miestach v ankete TOP lekár na Slovensku. Anketu, ktorá je spojená s ocenením najlepších lekárov na Slovensku, každoročne organizujú Zdravotnícke noviny.

Môžu v nej hlasovať pacienti, ktorí dajú hlas konkrétnemu lekárovi. Na popredných miestach v rebríčku sa umiestnili títo lekári z Fakultnej nemocnice Trnava – MUDr. Tibor Molčan, MUDr. Eva Figurová a MUDr. Miroslav Bajer.

MUDr. Tibor Molčan – cievna chirurgia

MUDr. Tibor Molčan zvíťazil v kategórii cievna chirurgia. V roku 1982 vyštudoval Lekársku fakultu Univerzity Komenského v Bratislave a v odbore všeobecnej chirurgie bol atestovaný ešte v roku 1986. Štátnu špecializáciu v odbore cievnej chirurgie získal v roku 1991 a v tejto oblasti pôsobí dodnes. Na Chirurgickej klinike Fakultnej nemocnice Trnava dnes pôsobí na pozícii staršieho sekundárneho lekára, pričom je ordinárom pre cievnu chirurgiu.

Ako píše Trnavské rádio, pán doktor Molčan je váženým členom Európskej a Slovenskej spoločnosti cievnej chirurgie a taktiež je členom redakčnej rady časopisu Via Practica. Venoval sa pregraduálnym a postgraduálnym prednáškam pre slovenských i zahraničných študentov medicíny Lekárskej fakulty UK v Bratislave a Zdravotníckej Univerzity Sv. Alžbety v Trnave. Na tému cievnej chirurgie a kardiochirurgie prednášal tiež na Strednej zdravotníckej škole v Bratislave.

reklama

Za jeho prácou a projektmi stojí tiež bohatá publikačná a editorská činnosť. Je autorom 15 publikácií v odborných medicínskych časopisoch, 122 prednášok a spoluautorom 102 prednášok a publikácií, pričom dve sú v karentovaných časopisoch.

MUDr. Eva Figurová – diabetológia

MUDr. Eva Figurová úspešne obsadila druhé miesto v kategórii diabetológia. Doktorka Figurová je absolventkou Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Od ukončenia štúdia v roku 2008 pracuje na Klinike vnútorného lekárstva FN Trnava. V roku 2015 získala špecializáciu v odbore diabetológia a poruchy látkovej premeny a výživy. Od roku 2015 pracuje aj na diabetologickej ambulancii v rámci Kliniky vnútorného lekárstva FN Trnava.

Aktívne aj pasívne sa zúčastňuje na medzinárodných a domácich kongresoch a konferenciách. Participuje tiež na vzdelávaní budúcich lekárov, a to v rámci ich praxe a stáží. Doktorka Figurová vďaka svojej špecializácii ošetruje aj Seredčanov.

MUDr. Miroslav Bajer – imunológia, alergiológia

MUDr. Miroslav Bajer obsadil tretie miesto v oblasti imunológia a alergiológia. Doktor Bajer je absolventom Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Od ukončenia štúdia v roku 2013 pracuje na Klinike vnútorného lekárstva FN Trnava. V Klinickej imunológii a alergiológii získal špecializáciu v roku 2019 na Jesseniovej lekárskej fakulte v Martine.

MUDr. Miroslav Bajer je od roku 2020 vedúcim lekárom na Oddelení vnútorného lekárstva FN Trnava. Pôsobí tiež ako odborný asistent na Trnavskej univerzite v Trnave, pričom je kandidátom na titul PhD. v odbore Laboratórne vyšetrovacie metódy. Je taktiež členom Slovenskej spoločnosti alergiológie a klinickej imunológie.

Všetkým lekárom gratulujeme k úspechu, ktorý svedčí nielen o ich obľube u pacientov, ale aj o ich odbornosti, vzdelanosti a ochote pomáhať.

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdroje: FN Trnava, trnavske.radio, yesvisage.sk
Zdieľať na Facebooku