27.04.2024, meniny má
15. októbra 2021

V Kauflande pomáhali vo štvrtok s potravinovou zbierkou aj dobrovoľníčky zo Serede a Dolnej Stredy. Milo ich prekvapil jeden zo zákazníkov

V Kauflande pomáhali vo štvrtok s potravinovou zbierkou aj dobrovoľníčky zo Serede a Dolnej Stredy. Milo ich prekvapil jeden zo zákazníkov
Zdroj: Ľubomíra Poláková
reklama

Pokiaľ ste vo štvrtok 14. októbra 2021 navštívili seredský Kaufland, mali ste možnosť stretnúť pri vstupe prívetivé dobrovoľníčky, ktoré v rámci zbierky Pomáhame potravinami šírili povedomie o dobrej veci. Iniciatíva Slovenského Červeného kríža a obchodného reťazca Kaufland sa koná každý rok v októbri pri príležitosti Svetového dňa výživy.

Poďakovanie patrí dobrovoľníčkam aj nakupujúcim

Kupujúci mali možnosť pomôcť ľuďom v riziku chudoby tým, že nakúpili výrobky zo sortimentu trvanlivých potravín a odovzdali ich pri východe dobrovoľníkom. Venovala som z nákupu aj zopár potravín do zbierky. Stačí naozaj máličko, no spolu dokážeme pomôcť veľa,“ napísala v statuse jedna z dobrovoľníčok Ľubomíra Poláková.

„Obsah potravinového balíka by mal vystačiť na prípravu niekoľkých teplých jedál pre celú rodinu a hádam potešiť aj deti niečím sladkým,“ doplnila generálna sekretárka SČK Zuzana Rosiarová Kesegová.

Zdroj: Ľubomíra Poláková

reklama

Medzi vhodné potraviny patrili napríklad cestoviny, cukor, čaj, kečup, kompót, konzerva – mäsová, rybacia, zeleninová, krupica, mlieko trvanlivé, múka – hladká, polohrubá, hrubá, olej, paštéta a mnoho ďalších.

Obrovské poďakovanie patrí všetkým dobrovoľníčkam zo Serede a Dolnej Stredy, vďaka ktorým sa podarilo vyzbierať potraviny pre tých, ktorí to potrebujú najviac. Medzi ne patrí Ľubomíra Poláková, Ľubica Ščípová, Dominika Ščípová, Mirka Ševčíková, Soňa Kalinayová a Martina Šimončíková.

Rovnako patrí vďaka aj všetkým dobrosrdečným návštevníkom Kauflandu, ktorí svojím nákupom a nezištnou ochotou pomohli rodinám v núdzi.

Zdroj: Ľubomíra Poláková

Odkaz pre jedného zo zákazníkov

Dobrovoľníčku Ľubomíru Polákovú veľmi milo prekvapil jeden z návštevníkov. Podal jej do ruky vyše 7 eur s tým, aby za to kúpila do zbierky ryžu, keďže on stál v rade na poštu. Svedčí to aj o tom, že sa medzi nami stále nachádzajú dobrí ľudia, ktorí dokážu pomáhať bez toho, aby očakávali niečo naspäť.

Keď ste vchádzali na nákup, oslovovala som vás s letáčikom o zbierke. Bola by som rada, ak by sa mu táto správa dostala, že ryžu som kúpila a veľmi pekne mu ďakujem za pomoc. A viete čo? Chvíľu som sa obávala, že táto doba zmenila ľudí k horšiemu, sebeckejšiemu a neprajnému ľudstvu… ale dnes som si potvrdila to moje pekné vnímanie ľudí,“ doplnila Poláková.

O nesebeckosti zákazníkov svedčia aj štatistiky zbierky za posledné roky

Podľa Kesegovej sa do tejto celoslovenskej akcie zapájajú zákazníci častokrát sami bez toho, aby ich bolo potrebné o niečo žiadať. Vďaka všetkým zapojeným obyvateľom sa od roku 2014 podarilo celkovo vyzbierať 293 ton potravín, čo je naozaj obdivuhodné číslo.

Cieľom zbierky je pomoc ľuďom, ktorí sa pre generačnú chudobu, stratu zamestnania, vlastné ochorenie, chorobu rodinného príslušníka či pre iný dôvod ocitajú v situácii hmotnej núdze. Podľa posledných štatistík sa v núdzi nachádza 650-tisíc Slovákov, pre ktorých zaobstaranie základných potravín nie je samozrejmosťou.

Zdroj: spolocnost.kaufland.sk

Zdroj: spolocnost.kaufland.sk

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdroje: spolocnost.kaufland.sk, Ľubomíra Poláková
Zdieľať na Facebooku