28.04.2024, meniny má
11. marca 2022

Mesto Sereď sa pridalo k pomoci pre Ukrajinu. Zbierka v našom meste potrvá tri dni

Mesto Sereď sa pridalo k pomoci pre Ukrajinu. Zbierka v našom meste potrvá tri dni
Zdroj: cas.sk – ČTK/ceskenoviny.cz
reklama

Aktuálna situácia na Ukrajine je stále vážna a ľudia, ktorí odtiaľ utekajú, potrebujú pomoc. Na Slovensku sa zapája mnoho ľudí aj organizácií.

Takmer v každom meste či dedine je vyhlásená zbierka a mnohí robia dobrovoľníkov priamo na hraniciach s Ukrajinou. Aj mesto Sereď sa rozhodlo vyhlásiť zbierku pre ľudí, ktorí nevyhnutne potrebujú našu podporu a pomoc.

Zbierka pre obyvateľov Ukrajiny

Informáciu o vyhlásení zbierky uviedlo mesto Sereď na svojej facebookovej stránke. Nájdete tu aj rámcový zoznam vecí, ktoré potrebujú vyzbierať.

Ide najmä o: voľnopredajné lieky (ako sú napríklad lieky na bolesť, chrípku a nachladnutie), lieky na trávenie, lieky na teplotu, lieky na kožné problémy, homeopatiká a pod. Upozorňujú, že lieky musia byť v originálnom balení s dobou expirácie minimálne mesiac.

reklama

Okrem liekov zbierajú tiež: vitamíny, obväzový materiál (obväzy, gázy, vatu, náplaste) či hygienické potreby (šampóny, sprchové gély, zubné kefky a pasty, potreby na holenie, dezinfekcia). Ďalej môžete prispieť vecami, ako pracie prostriedky, hygienické vreckovky, toaletný papier, plienky pre deti a pod.

Ak máte záujem prispieť do zbierky, môžete priniesť všetko potrebné priamo na Mestský úrad v Seredi na pult prvého kontaktu v časoch:

  • v nedeľu 13. 3. 2022 v čase od 14.00 hod. do 18.00 hod,
  • v pondelok 14. 3. 2022 v čase od 14.00 hod. do 18.00 hod,
  • v utorok 15. 3. 2022 v čase od 14.00 hod. do 18.00 hod.
 Zbierka pre obyvateľov Ukrajiny potrvá v našom meste teda tri dni. Aj vy sa môžete zapojiť a pomôcť tam, kde je to potrebné.

Podporte článok zdieľaním.

Zdroje: FB Mesto Sereď
Zdieľať na Facebooku