28.04.2024, meniny má
19. júla 2022

VOĽBY 2022: Ondrej Kurbel oznámil svoju kandidatúru na post primátora mesta Sereď. Spolu s ním kandiduje tím občanov pod názvom #teamondro

VOĽBY 2022: Ondrej Kurbel oznámil svoju kandidatúru na post primátora mesta Sereď. Spolu s ním kandiduje tím občanov pod názvom #teamondro
Zdroj: Lukáš Klčo
reklama

Kandidatúru na post primátora mesta Sereď ohlásil ďalší kandidát. V jesenných komunálnych voľbách, ktoré sa konajú 29. októbra 2022, bude kandidovať Ondrej Kurbel. Architekt a súčasný poslanec mestského zastupiteľstva je tak ďalším kandidátom na post primátora mesta Sereď. 

Kandidatúru ohlásil dnes 19. júla 2022 o 10.00 hod. v Zámockom parku v Seredi, v rekonštruovanej časti kaštieľa spolu s tímom ľudí, ktorí budú kandidovať na poslancov pod hlavičkou #teamondro. 

Zdroj: Seredsity.sk

Tím tvoria seredskí aktivisti, ale aj súčasní poslanci MsZ v Seredi

Medzi potenciálnych poslancov patrí súčasná poslankyňa Mária Fačkovcová, ktorá vedie Farskú charitu v Seredi. Do tímu sa pridal aj Erik Štefanek, cyklistický aktivista a predseda združenia OZ Mám rád cyklistiku. Kandidovať bude aj Miroslava Sabová Dudášová, aktivistka, ktorú Seredčania môžu poznať z komunitného centra PRIESTOR alebo z festivalu Vata Fest.

reklama

Martina Hilkovičová je podpredsedkyňou OZ Vodný hrad, verejnosti je známa dlhoročnými aktivitami súvisiacimi so Seredským kaštieľom. Spoločne budú pracovať na príprave volebného programu, v ktorom sa chcú okrem iného zamerať najmä na oblasť kultúry, životného prostredia, transparentného mesta a cyklodopravy v meste Sereď.

Seredčan Ondrej Kurbel je známy aj svojimi aktivitami v združení skautov 82. zboru Polaris Sereď. Skautov zastupuje v projekte Oddychovej zóny pri Garbiarskej ulici, ktorá by mala byť dokončená ešte pred voľbami. Na tlačovej konferencii nám potvrdil, že kandidovať bude ako nezávislý občiansky kandidát a momentálne zbiera podpisy na svoju kandidatúru.

Zdroj: Seredsity.sk

Známi sú zatiaľ dvaja kandidáti na primátora mesta Sereď. Pribudne niekto ďalší?

„Dobrý primátor musí mať okolo seba tím ľudí, ktorí sú v konkrétnych oblastiach takpovediac „doma“, preto som veľmi rád, že na príprave programu môžem spolupracovať s ľuďmi, ktorí sú ochotní už dlhé roky venovať svoju energiu a čas zlepšovaniu občianskej spoločnosti v našom meste.“ Ondrej Kurbel, kandidát na primátora mesta Sereď

Ondrej Kurbel je tak momentálne druhým kandidátom na post primátora mesta Sereď, ktorý verejne oznámil svoju kandidatúru. Okrem Ondreja Kurbela ohlásil kandidatúru aj riaditeľ detského domova v Seredi Ján Jankulár.

Súčasný primátor Martin Tomčányi zatiaľ svoju opätovnú kandidatúru nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. V posledných komunálnych voľbách proti Martinovi Tomčányimu neúspešne kandidoval Pavol Kurbel, otec Ondreja Kurbela a súčasný poslanec MsZ.

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdieľať na Facebooku