27.04.2024, meniny má
25. septembra 2022

ROZHOVOR: Cisárky sú jedinečnou možnosťou moderného bývania v novej časti Serede. Podlahové kúrenie či rekuperácia sú samozrejmosťou

ROZHOVOR: Cisárky sú jedinečnou možnosťou moderného bývania v novej časti Serede. Podlahové kúrenie či rekuperácia sú samozrejmosťou
Zdroje: Seredsity.sk/Developerský projekt Cisárky

Prednedávnom sme vás informovali o novom developerskom projekte s názvom Cisárky. V našom meste onedlho vznikne 108 nových a moderných bytov, ktoré budú ponúkať nadštandardný spôsob života.

Aj preto sme oslovili realitného makléra Milana Štrba z realitnej kancelárie Level Real, aby nám o celom projekte prezdradil viac. Práve on bude prvým človekom, s ktorým prídete pri kúpe bytu v tejto lokalite do kontaktu a zároveň zabezpečí hladký a bezproblémový priebeh celého kúpneho procesu.

Celkovú ponuku bytov a všetky ďalšie dôležité informácie nájdete na webe cisarky.sk alebo po kliknutí na tento odkaz. Okrem toho môžete vaše otázky a záujem smerovať aj na telefónne číslo +421 905 283 041 alebo vyplniť dotazník na ich webovej stránke. 

V rozhovore sa dozviete:

  • V čom sa budú líšiť byty v Cisárkach od iných novostavieb, ktoré v našom meste vznikli?
  • Je pre prvých záujemcov pripravená výhodnejšia cena?
  • Máme sa pripraviť na ďalší nárast cien nehnuteľností?
  • Aké sú najväčšie výhody bytov v tomto projekte?

Zdroj: Level Real

reklama

Zdroj: Seredsity.sk

Ešte predtým, ako sa začneme rozprávať o projekte seredských Cisárok, skúste našim čitateľom niečo o sebe prezradiť. Ako dlho ste realitným maklérom a prečo pracujete práve pre spoločnosť Level Real?

Reality ma začali zaujímať už počas štúdia na VŠ, v dobe, keď som kupoval svoj prvý byt. Pohyboval som sa vtedy v spoločnosti ľudí, ktorý sa živili týmto biznisom a prakticky od tohto obdobia som začal sledovať a analyzovať nehnuteľnosti najmä z hľadiska vývoja cien.

Bolo to zhruba v období po vypuknutí finančnej krízy v roku 2008. V spoločnosti Level Real pracujem už druhý rok a za ten čas som nadobudol množstvo ďalších bohatých skúseností.

Keď ste sa dozvedeli, že budete mať na starosti projekt v Seredi, čo Vám prišlo na um? Spája sa Vám s naším mestom niečo?

Ako rodák z neďalekej Trnavy túto lokalitu veľmi dobre poznám, a preto budem vedieť potenciálnym klientom dobre poradiť. Sereď ako mesto s výborným napojením na R1, rýchla dostupnosť do Nitry, Trnavy, Bratislavy a najmä rýchlo sa rozvíjajúci priemyselný park mi príde ako veľmi dobrá príležitosť, či už pre investičných klientov, alebo pre bežných užívateľov bytov.

Zdroj: Level Real

Viete potenciálnym záujemcom priblížiť, ako môže vyzerať prvé stretnutie s Vami? Predpokladáme, že priamo na stavenisku sa nestretnete. Kde Vás môžu nájsť?

Áno, prvý kontakt s klientom je väčšinou telefonický. Nasleduje e-mail s doplňujúcimi informáciami o projekte, prípadne stretnutie, kde si všetko o projekte s klientom prejdeme.

Kancelárie máme v Trnave, Nitre a takisto v Bratislave, takže miesto stretnutia s klientmi si vieme prispôsobiť podľa potreby. Na stavbe sa, samozrejme, kvôli bezpečnosti nestretávame, ale zvykneme na našich projektoch po ukončení hrubej stavby organizovať Dni otvorených dverí, kde si klienti vedia pozrieť vzorový byt a prostredie. 

Ako by ste opísali projekt Cisárky pomocou piatich asociácií?

Moderné bývanie, nadčasovosť, občianska vybavenosť, pokoj a šport.

Seredčania a obyvatelia tunajšieho regiónu sa môžu tešiť na nových 108 bytov. V čom sa budú líšiť od iných novostavieb, ktoré v našom meste vznikli?

Okrem výborných dispozícií jednotlivých bytov budú všetky byty vybavené podlahovým kúrením či rekuperáciou.

Parkovanie v okolí projektu bude bezproblémové. Lákadlom budú takisto nízke mesačné náklady.

Môžeme vidieť naozaj krásne vizualizácie nielen exteriéru, ale aj interiéru. Ak by chcel záujemca mať byt presne podľa vášho návrhu, tak je to možné?

Byty v projekte ponúkame buď vo vyhotovení „holobyt“, kedy si klient dokončuje byt podľa svojich predstáv, alebo ich ponúkame v stave „štandard“, kedy nehnuteľnosť dokončujeme my práve podľa vizualizácií.

V našej ponuke máme veľmi pekné, kvalitné a cenovo dostupné „štandardy“, z ktorých si dokáže vybrať aj náročný klient. 

Zdroj: Level Real

Zdroj: Level Real

Oplatí sa uvažovať o kúpe už teraz? Je pre prvých záujemcov pripravená výhodnejšia cena?

Áno, pri každom našom projekte ponúkame v začiatkoch úvodné, výhodnejšie ceny, takže určite by som odporúčal klientom, ktorí zvažujú kúpu bytu v tomto projekte, aby to riešili už teraz. 

Myslíte si, že obyvatelia nášho okresu by sa mali pripraviť na to, že rast cien nehnuteľností bude ešte pokračovať?

Cenu nehnuteľnosti ovplyvňuje viacero faktorov. Samozrejme, najviac na cenu vplýva dopyt vs. ponuka. Ja osobne očakávam v najbližších mesiacoch, že ekonomika Slovenska sa dostane vplyvom vysokej inflácie do miernej recesie.

To však ihneď neznamená krízu (ako napríklad finančnú krízu v roku 2008), pretože pracovný trh je stále na vzostupe. Na pád cien nehnuteľností by som teda určite nečakal, skôr očakávam v najbližších mesiacoch stagnáciu cien, ale následne sa znovu vrátime k rastu, pretože po určitej dobe vznikne tlak na rast miezd.

Ako príklad môžem uviesť západné krajiny EÚ, kde je momentálne problém pre bežného človeka kúpiť si vlastnú nehnuteľnosť a je teda donútený bývať v podnájme. Toto očakávam v horizonte 6 – 8 rokov aj u nás a teda, že ceny nehnuteľností budú pre mladých ľudí jednoducho nedostupné a budú donútení hľadať si podnájom.

Aj dnes evidujeme v našich projektoch zhruba 50 až 60 % čisto investičných klientov, ktorí kupujú byt na následný prenájom, prípadne predaj s očakávaným ziskom.

Takisto môžeme spomenúť vysoké vstupy pre developera, najmä stavebné materiály, ktorých ceny za posledné obdobie doslova vystrelili. Problémom sú tiež pracovníci, ktorí jednoducho na trhu chýbajú, a tým vzniká tlak na mzdy existujúcich zamestnancov, aby si ich firmy udržali.

Zdroj: Level Real

Zdroj: Level Real

Cisárky ponúkajú 1-, 2-, 3- aj 4-izbové byty. Po ktorom type bytu bude podľa Vás najväčší dopyt?

Už prvé dni predaja ukázali presne to, čo sme očakávali.  Najlepšie sa predávajú 2-izbové a najmenšie 3-izbové byty. Sú to práve tie, ktoré sú vhodné ako investičná príležitosť. 

Byty sa začali aktívne predávať pred niekoľkými týždňami. Evidujete už záujem ľudí o kúpu niektorých bytov? Sú už aj predané?

Aktuálne máme predaných 25 bytov a cca 12 rozpracovaných, kde sa dolaďujú zmluvy. Tento stav je v momentálnej fáze výstavby pre nás uspokojivý. 

Určite máte skúsenosti s rýchlosťou predaja developerského projektu. Cisárky by mali byť dokončené na konci roka 2023. Mali by sa záujemcovia ponáhľať a reagovať čo najskôr?

Klientov nikdy netlačím k rýchlej kúpe. Pre množstvo ľudí je kúpa nehnuteľnosti životne dôležitá udalosť. Táto investícia si vyžaduje dôkladné zváženie a analýzu. Na druhú stranu, zo skúsenosti môžem povedať, že najlepšie byty odchádzajú ako prvé.

To znamená, že ak chce klient kúpiť napríklad terasový byt na najvyššom podlaží, tak by mal reagovať čo najskôr, aby sa mu nepredal.

Zdroj: Level Real

Aké sú najväčšie výhody projektu Cisárky? Prečo by mali záujemcovia vynaložiť o niečo viac finančných zdrojov oproti iným nehnuteľnostiam v Seredi?

Projekt Cisárky je nový nadčasový projekt. Klient v ňom nájde všetky výhody moderného bývania za dostupné ceny. Čo sa týka novostavieb, mesto Sereď zatiaľ v tejto oblasti zaostáva v porovnaní s ostatnými blízkymi mestami.

Komfortne zariadené byty spoločne s vynikajúcou lokalitou poskytnú svojim novým majiteľom pokojné bývanie, avšak s kompletnou občianskou vybavenosťou.

Na mieste Cisárok má vzniknúť doslova akoby ďalšia menšia Sereď. Viete nám niečo prezradiť o občianskom vybavení?

Áno, presne ako hovoríte. V tejto lokalite naozaj vznikne v budúcnosti nová, moderná, bezpečná Sereď. Máme informácie o škôlke, športoviskách či iných obchodných prevádzkach, ktoré by mali zvýšiť občiansku vybavenosť tejto lokality.

Takmer každý klient si bude na kúpu bytu v Cisárkach riešiť hypotekárny úver. Budete im vedieť poradiť aj v tejto oblasti, aby to mohli mať všetko „pod jednou strechou“?

Samozrejme. V každom našom projekte riešime finančné poradenstvo. Je to jeden z benefitov, ktoré ponúkame. 

Zdroj: Level Real

Zdroj: Level Real

Máte v rámci Cisárok svojho favorita? Ak by ste si mali kúpiť byt v tomto projekte, ktorý by to bol?

Všetky byty v projekte Cisárky sú výborné. Pri analýze projektu som nenašiel byt, ktorý by mohol byť tzv. „ležiakom“. Potom už len záleží od finančných možností klienta. 

Na 108 bytov je v projekte riešených 150 parkovacích miest, z toho 72 podzemných parkovacích státí78 vonkajších parkovacích státí. Bude to stačiť pre taký počet ľudí?

Som presvedčený, že tento počet bude do budúcna postačujúci . Na druhej strane všeobecne problematika súvisiaca parkovaním v mestách je závislá o.i. aj od rozvoja konkrétnej aglomerácie.

Ako som už skôr naznačil v odpovedi, aj tu sa očakáva nárast záujmu o uvedenú lokalitu a preto nevylučujem nárast záujmu klientov o kúpu parkovacích státí.  . Klient má, samozrejme, možnosť zakúpiť si k bytu podzemné alebo vonkajšie státie.

Ďakujeme za rozhovor. Ak by ste poslednou vetou mali presvedčiť záujemcov, ktorí stále váhajú nad kúpou, čo by ste im odkázali?

Hovorí sa, že „ľudia budú vždy potrebovať bývať a jesť“. Z toho vyplýva, že investícia, resp. uloženie peňažných prostriedkov do nehnuteľnosti je správna voľba. Myslím si, že momentálne je investícia do nehnuteľnosti najlepšia ochrana peňazí. 

Celkovú ponuku bytov a všetky ďalšie dôležité informácie nájdete na webe cisarky.sk alebo po kliknutí na tento odkaz. Okrem toho môžete vaše otázky a záujem smerovať aj na telefónne číslo +421 905 283 041.

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Level Real

Zdroj: Level Real

Zdroj: Level Real

Článok vznikol v spolupráci s developerským projektom Cisárky.

Zdroje: Článok vznikol v spolupráci s developerským projektom Cisárky.
Zdieľať na Facebooku