28.04.2024, meniny má

5 dôvodov, prečo by ste mali navštíviť bistro Rambus

21. júna 2018
ZDROJ: BISTRO RAMBUS
21. júna 2018

5 dôvodov, prečo by ste mali navštíviť bistro Rambus

5 dôvodov, prečo by ste mali navštíviť bistro Rambus
ZDROJ: BISTRO RAMBUS
reklama

Kvalitné bistro, po ktorom sme v Seredi tak dlho túžili, prednedávnom oslávilo svoje 2. narodeniny. Za tie dva roky si nás dokázalo získať a môžeme zhodnotiť, že momentálne je tou najlepšou gastro prevádzkou v našom meste. Prinášame vám 5 dôvodov, pre ktoré by ste mali Bistro Rambus určite navštíviť aj vy.

1. Moderný priestor s príjemnou atmosférou

Priestor bistra vás zaujme prvkami urban štýlu, minimalistického dizajnu a vkusných drevených doplnkov. Betónové steny, visiace Tesla žiarovky a presvetlený priestor vytvárajú útulnú atmosféru, ktorá siaha na úroveň známych a úspešných streetfoodových prevádzok na Slovensku.

Kriedové steny, na ktorých môžeme nájsť denné menu, upútajú vašu pozornosť hneď pri vstupe a dodávajú priestoru nádych kreativity. Vďaka terase máte možnosť vychutnať si výborne jedlo na čerstvom vzduchu v spoločnosti vašich priateľov.

reklama

2. Perfektne zostavené menu s prvkami streetfoodu

Môžeme povedať, že práve bistro Rambus prinieslo do nášho mesta neustále sa rozmáhajúci trend streetfoodu. Pozor, nemýľte si streetfood s fastfoodom! Aj keď sa streetfoodové jedlo môže zdať jednoduché, neznamená to, že tak aj bude chutiť. Napríklad obyčajná mexická quesadilla z Rambusu je oveľa chutnejšia ako otrepaná reštauračná klasika v podobe kuracieho “sotéčka” v zemiakovej placke zabitej 30 g eidamu.

Ak ste ranné vtáča a radi si doprajete raňajky mimo bytu, môžete si vybrať napríklad chutné a nadýchané lievance s ovocím alebo domácu kačaciu, pečeňovú paštétu s kúskami opečeného špaldového pečiva. Špeciálna pochvala patrí bio vajíčkam, ktoré vám v Rambuse pripravia na všetky spôsoby.

Máte radi ázijské polievky ako my? Potom odporúčame ázijské klasiky Pho Bo alebo Tom Yum Shrimps, na ktorých si určite pochutnáte. Upozorňujeme, že chute týchto polievok sa líšia od našej klasickej nedeľnej polievky. Výrazné chute Ázie vás možno prekvapia, no určite si ich zamilujete.

Hlavné menu je postavené na jedlách, ktoré vás nielen kvalitne zasýtia, ale navyše aj uspokoja vaše chuťové poháriky. Na výber máte rôzne druhy jedál z ázijských rezancov – nudlí, ktoré vás utvrdia v tom, že ázijská kuchyňa je vynikajúca. Ak ste typ, ktorý si návštevu bistra (reštaurácie) nevie predstaviť bez mäsa, určite odporúčame marinované rebrá s bbq omáčkou. Vybrať si môžete aj z ponuky burgerov, ktoré sa pripravujú naozaj poctivo a z kvalitných surovín, vďaka čomu ich môžeme označiť za najlepšie v našom meste. 

V prípade, že máte chuť na niečo menšie, vyskúšajte mexickú quesadillu, halloumi sendvič alebo sendvič s trhaným marinovaným bravčovým mäskom.

3. Vyškolený a veľmi milý personál

Zohnať kvalitný personál je v dnešnej dobe ťažká úloha a to nielen v Seredi. Avšak Rambusu sa to podarilo a dali dokopy partiu veselých ľudí, ktorých práca naozaj baví. Obsluhovať vás môže Luki alebo Siči, chalani pracujú rýchlo a profesionálne, ale hlavne nezabúdajú a nemýlia si objednávky.

Na jednej strane kvalitná obsluha a na tej druhej výborná kuchyňa. To, čím si môžete byť istý je, že v Rambuse dostanete vždy kvalitu, za ktorú si zaplatíte. Chalani v kuchyni tvoria super tím a na jedlo sa nečaká dlho ani prípade, že je bistro plné.

4. Pravidelné gastro eventy

Namiesto preplného jedálneho lístka, kde nájdete 80 jedál (všehochuť), bistro Rambus organizuje pravidelné gastro eventy, ktoré sú zamerané na rôzne druhy streetfoodu, respektíve na rôzne svetové kuchyňe.

Od začiatku tohto roka stihli zorganizovať hneď niekoľko akcií ako napríklad: Burger Fest 2018 (január), Steak Week (február), Áziafest (marec), Birthday Week vol. 2. (apríl), BBQ s Marekom Mrázom (máj). Ako môžete vidieť, každá akcia je špecifická a zameraná na rôzne typy jedál a kuchyne.

Počas júna si lahodné pochúťky z Rambusu môžete vychutnať na rôznych akciách ako sú Folklórne slávnosti v Myjave, jarmok v Seredi alebo najväčší slovenský hip-hopový festival Hip Hop Žije 2018.

5. Kvalitná káva a chutné dezerty

Určite to poznáte. V kaviarni sa pri dobrej káve nenajete a v reštaurácii, kde vám chutí jedlo, to “presso” nevedia pripraviť tak dobre. V tomto bistre poznajú, aký je rozdiel medzi dopiom a lungom, čo veľmi oceňujeme 🙂 Za zmienku určite stojí fakt, že v Rambuse podávajú ich vlastnú kávu Rambus coffe, ktorá je namiešaná z prvotriednych zelených kávovníkových zŕn z celého sveta. Ako sami tvrdia, môžete v nej cítiť ľahkú orieškovú chuť s čokoládovým podtónom. Určite mnohí z vás ocenia nepatrnú kyslosť tejto lahodnej kávy.

Ako to už býva, ku káve patrí niečo sladké. Dvornou cukrárkou, ktorá povýšila obyčajné zákusky na výborné dezerty, je talentovaná Bibi Škorica, ktorá len potvrdzuje to, že v našom meste máme veľa šikovných ľudí. Posúdiť môžete aj sami.

BONUS

Bonusom tohto jedinečného bistra sú jeho kreatívne marketingové aktivity, napríklad milé Rambus autíčko, ktoré pozná snáď každý v Seredi. Prednedávnom Rambus predstavil i nový dizajn jedálneho lístka, ktorý im pokojne môže závidieť nejedna bratislavská gastro prevádzka. Mimochodom, na výrobe sa podieľali opäť Sereďania. Grafiku zastrešoval Richard Sokol, ktorú následne pretavil do nádherného jedálneho lístku Juraj Uhliar alias George Carbon.

Ak sa vám článok páčil, tak ho nezabudnite zdieľať na svojom facebookovom profile alebo nás sledujte na našich FB a IG profiloch.

Zdroje: www.rambus.sk
Zdieľať na Facebooku