28.04.2024, meniny má

Poznáme platy v Galantskom okrese. Ktoré pozície sú najlepšie finančne ohodnotené?

22. júna 2018
Zdroj: pexels.com
22. júna 2018

Poznáme platy v Galantskom okrese. Ktoré pozície sú najlepšie finančne ohodnotené?

Poznáme platy v Galantskom okrese. Ktoré pozície sú najlepšie finančne ohodnotené?
Zdroj: pexels.com
reklama

Výška platu je asi najdôležitejší údaj, ktorý nás pri výbere zamestnania zaujíma. Samozrejme, všímame si aj iné informácie týkajúce sa zamestnania, ako je pracovné prostredie, pracovné benefity alebo pracovná doba.

Avšak je to práve plat, ktorý rozhodne o tom, ktorú pracovnú ponuku zoberiete. Teda len v prípade, ak je z čoho vyberať. Hľadáte práve teraz prácu? Určite si prečítajte článok o pracovných pozíciach v Seredi. V prípade, že ste sa rozhodli kupovať nehnuteľnosť, odporúčame článok o zmenách hypotekárnych úverov.

Priemerný hrubý plat v galantskom okrese je momentálne na úrovni 1 038 eur. Menej ako tento priemerný hrubý plat má v okrese Galanta 53 % pracujúcich. Ak si platy ďalej rozdelíme na mzdové pásma, dostaneme zaujímavé informácie. V mzdovom pásme 600 – 899 eur sa nachádza 31,6 % pracujúcich. Ďalšie rozdelenie podľa pásiem môžete vidieť na grafe. V ktorom pásme ste vy?

Autor: platy.sk

reklama

Najvyššie ohodnotenou pozíciou v Galantskom okrese je manažér logistiky s priemerným hrubým platom 2 262 eur. Nasledujú pozície ako vedúci nákupu a projektový manažér. Aj na tomto grafe môžeme vidieť, že pre náš región sú práve logistické spoločnosti nesmierne dôležité.

Na grafe nižšie vidíme, naopak, zamestnania s najnižším platom v Galantskom okrese. Podľa informácií z webu platy.sk sú najhoršie ohodnotení práve predavači na úrovni 516 eur mesačne v hrubom. Túto situáciu sa rozhodol zmeniť napríklad Lidl, ktorý svojim predavačom ponúka plat vo výške 920 eur (35 hod./týž.).

Smutným zistením je, že práve zdravotné sestry sa nachádzajú na druhej najnižšie ohodnotenej pozícií. Áno, práve tie sestry, ktoré sú nám v nemocniciach alebo zdravotných zariadeniach vždy na blízku a snažia sa ochotne pomôcť. Nezaslúžia si viac?

Ako sme písali v úvode, pracovné benefity sú dôležitou zložkou pracovnej pozície. V našom okrese zamestnávatelia najčastejšie poskytujú poriadnu firemnú akciu alebo teambuilding. 27 % zamestnávateľov si momentálne myslí, že pitný režim nie je súčasťou pracovnej pozície a ponúka ho ako benefit. Nasledujú klasické benefity ako mobilný telefón na súkromné účely, flexibilný pracovný čas a zaujímavý bonus pri doporučení zamestnanca.

Ak sa vám článok páčil, tak ho nezabudnite zdieľať na svojom facebookovom profile alebo nás sledujte na našich FB a IG profiloch.

Zdroje: platy.sk, profesia.sk
Zdieľať na Facebooku