Pizzeria AB je v Seredi známa jednoducho ako „Ábečko“. Reštauráciu na svetelnej križovatke s dlhoročnou tradíciou vám nemusíme obzvlášť predstavovať. Niektorí z vás možno vedia, že ide o jednu z prvých pizzerií v meste Sereď.
Ábečko je tu s nami už vyše 25 rokov, čo je naozaj úctyhodné číslo, a za ten čas si reštaurácia získala srdcia mnohých Seredčanov, no aj návštevníkov zo širokého okolia. Ani táto legendárna reštaurácia sa vplyvom dlhých rokov nevyhla zmenám a presne to je dôvod, prečo sme ju navštívili.
Pizzeria AB zmenila v roku 2016 majiteľku a je ňou Terézia Krištofiaková, ktorá stojí za jej novým konceptom a kompletnou zmenou smerovania. Reštaurácia sa aktuálne špecializuje na taliansku kuchyňu, v ktorej má neodmysliteľné miesto kvalitná pizza, cestoviny, rizotá, šaláty, ale tiež mäsité aj bezmäsité jedlá.
Novinkou je rekonštrukcia priestorov, ktorá prebehla minulý rok. Výsledkom je krásny, svieži a moderný interiér. My sme si to boli pozrieť na vlastné oči a výsledok nás naozaj príjemne prekvapil.
Oproti pôvodnému stavu ide o jednoznačný posun, minimalistický dizajn sa drží hesla „menej je viac“ a priestor je teraz oveľa viac otvorený a presvetlený. Moderný dizajn poteší každého zákazníka, ktorý si chce vychutnať svoje pohodlie v obľúbenom podniku.
Na fotkách a aj v galérii na konci článku si môžete všimnúť využitie kvalitných drevených materiálov či pohodlné kreslá na sedenie doplnené o jemné dekorácie, kvety a živé rastliny.
Nás zaujala aj krásna živá machová stena ako hlavný dekoračný prvok baru. Na každom stole nájdete kvalitný panenský olivový olej a balzamikový ocot privezený z Talianska, slúžiaci na dochutenie vášho jedla.
Horúcou novinkou z kuchyne sú nové pizze pripravené podľa talianskej receptúry. Po novom sú pizze rozdelené na slovenské a talianske. Cesto je však rovnaké pri oboch, rozdiel je v používaní ingrediencií. Slovenské predstavujú dlhé roky obľúbené kombinácie a talianske prinášajú nové, nie príliš poznané chute.
Majiteľka nám prezradila, že hlavnou zmenou je samotné cesto. Základ tvorí kvalitná pšeničná múka dovezená priamo z Talianska. Múka má nižší obsah lepku, je bez GMO, neobsahuje konzervanty, farbivá a iné prísady.
To spôsobuje, že pizza je ľahšie stráviteľná, a tým aj zdravšia. Ďalšou dôležitou ingredienciou sú drvené paradajky v bio kvalite dopestované v slnečnom Taliansku, ktoré tvoria základ každej pizze.
„Napriek tomu, že naše staré pizze boli obľúbené, rozhodli sme sa inovovať a priniesť našim zákazníkom niečo nové, chutné a poctivé zároveň. Snažíme sa ponúkať inovácie a trendy, ktoré sú v zahraničí samozrejmosťou.“ Terézia Krištofiaková, majiteľka Pizzerie AB
Odporúčanie sme dostali na tradičnú Margheritu, podľa ktorej vraj hneď zistíte, či ste v kvalitnej pizzerii. Vyskúšať treba tiež netradičnú pizzu Napoli. Lahodná krémová mozzarella a kapary vytváraju v kombinácii s ančovičkami neodolateľnú slankavú chuť, ktorá sa výborné hodí k orosenému pivku alebo k poháru správne vychladeného prosecca.
Veľmi obľúbenou sa stala tiež pizza Prosciutto di Parma, rucola e Grana, ktorá určite nesklame a možno časom nahradí vašu obľúbenú pizzu Bambino. V ponuke nájdete aj sladkú pizzu Dolce pripravenú z čerstvých jahôd a čokoládového krému, ktorá poteší nielen našich najmenších.
My sme tieto nové pizze sami ochutnali a musíme povedať, že ide o jednoznačný posun vpred a lákavé chute nás príjemne prekvapili.
Letná terasa Pizzerie AB je v letnom období obľúbeným miestom pre partie priateľov, rodiny s deťmi a zamilované páry. Čo viac si počas letných dní predsa možno želať, ako príjemné večerné posedenie so svojimi najbližšími.
K letu patria tiež osviežujúce limonády, chutné kokteily a kvalitné slovenské či talianske vína. V „Ábečku“ vám limonády namiešajú z poctivých sirupov Herbert. Tie sú dnes veľmi vyhľadávané, pretože ide o čistý prírodný produkt bez umelých esencií a konzervačných látok.
Čo odporúčame vyskúšať z kokteilov? Pre pánov určite svetovú klasiku Old Fashioned, v ktorom sa ukrýva exkluzívny karibský rum, čerstvá šťava z pomaranča a chuť jazmínu. Dámy si určite pochutia na ružovom drinku Rose Lady. Ten je namiešaný z talianskeho prosecca, čerstvej grapefruitovej šťavy, značkovej vodky a malín.
Dôležitou aktualitou letnej terasy je dostupnosť denného obedového menu, takže na pravidelné menučko môžete odteraz zájsť aj na letnú terasu.
Tím Pizzerie AB nám prezradil, že aktuálne pripravujú prvú letnú akciu. Grilovačka sa koná už túto sobotu 4. júla 2020 od 16.00 hod. V ponuke budú rôzne mäsité aj bezmäsité špeciality.
O dokonalú letnú atmosféru v štýle funky, soulfull house a lounge sa postará známy DJ Robo Matejka zo showtime Rádia SiTy. Je sa na čo tešiť. Určite to bude opäť jeden príjemne strávený večer na letnej terase. Pre bližšie informácie o podujatí sledujte FB stránku Pizzeria AB.
Na záver možno spomenúť, že Pizzeria AB okrem reštauračných služieb ponúka aj donášku jedál a po novom aj komplexné služby cateringu vo vami vybranom priestore. V prípade záujmu neváhajte kontaktovať reštauráciu na tel. č. 031/ 789 55 63, 0915 181 777 alebo prostredníctvom mailu ab.pizzeria@gmail.com.
Veríme, že aj vás táto staronová reštaurácia príjemne prekvapí, budete sa v nej cítiť príjemne, chutne sa v nej najete a osviežite počas týchto letných dní.