21.11.2024, meniny má
12. júna 2024

Šéfkuchár Tomáš Zapletal varil v michelinských reštauráciách, teraz sa postaví do kuchyne spolu s kuchárkami ZŠ J. A. Komenského

Šéfkuchár Tomáš Zapletal varil v michelinských reštauráciách, teraz sa postaví do kuchyne spolu s kuchárkami ZŠ J. A. Komenského
Zdroje: seredsity.sk/gurmannaslovensku.sk
reklama

Šéfkuchár z michelinských reštaurácii Tomáš Zapletal navštívi naše mesto. Nepôjde ale o prechádzku po Seredi. Variť totiž bude spolu s kuchárkami v školskej jedálni ZŠ Jana Amosa Komenského. Žiaci sa tak v utorok 18. júna 2024 môžu tešiť trochu iné a netradičné menu.

Tomáš Zapletal spolupracuje so Školou varenia pre gurmánov vo Svätom Jure, v ktorej vedie kurzy Tapas a Španielska kuchyňa, Steaky, Steaky na rôzne spôsoby a grilovačky. Spolupracuje taktiež na kurzoch pre kuchárky v školských jedálňach.

Aký je Tomášov kuchársky príbeh?

Variť začal už v útlom veku. Keď prišiel čas na to, zvoliť si zamestnanie, tak s tím nemal vôbec žiadny problém. Prvé začiatky mu dal Jozef Klubník a Juraj Baják. Následne tvoril po boku Jaroslava Žídka, známeho aj z televíznych obrazoviek. Aj od neho nabral dostatok skúseností a odbornej praxe ako aj určitého životného postoja ku gastronómii ako takej.

zapletal

Zdroj: gurmannaslovensku.sk

reklama

Potom prišla ponuka otvoriť španielsku reštauráciu Parcafe, kde pôsobil ako šéfkuchár päť rokov.

Jeho kroky viedli do reštaurácie Zorno v Lozorne, kde spolu s kolegami dali reštaurácii jasný stredomorský nádych. Prirástla mu k srdcu stredomorská kuchyňa, nakoľko sa snaží variť chutne a zdravo, a práve v jej receptoch a surovinách nachádza tie správne ingrediencie pre zdravý životný štýl.

Vedie renomovaný Steakhouse Towers steak and salad restaurant v Bratislave, kde ponúkajú vysokú kvalitu nielen v príprave ale aj v chuti samotných steakov.

Zdroj: gurmannaslovensku.sk

Zdroje: gurmanfestbratislava.sk, zskomsered.sk
Zdieľať na Facebooku