23.01.2025, meniny má
29. októbra 2024

Tento gastronomický zážitok ulahodí všetkým zmyslom. Pizzeria AB predstavuje svoje zážitkové jesenné menu plné kvality a lokálnosti

Tento gastronomický zážitok ulahodí všetkým zmyslom. Pizzeria AB predstavuje svoje zážitkové jesenné menu plné kvality a lokálnosti
ZDROJ: Pizzeria AB / Michal Dinga

Reštaurácia Pizzeria AB si pre svojich zákazníkov pripravila zážitkové jesenné menu, ktoré poteší nielen chuťové poháriky, ale zaručene ulahodí aj ostatným zmyslom. Jedlá sú pripravené s dôrazom na sezónnosť a lokálnosť.

Kačacinu odoberajú z TOP FARM Topoľnica, čerstvé tekvice od drobného lokálneho pestovateľa a bylinky od bylinožrúta. Víno párované s jedlami je z regionálneho vinárstva Terra Wylak Winery, len kúsok od Serede, vo Veľkom Záluží.

,,Bola by škoda neukázať našim hosťom, aké skvosty máme aj v našom meste a okolí. Kvalitné suroviny s lokálnym pôvodom je to, na čo sa zameriavame v našej kuchyni. V spolupráci so someliérom z vinárstva Terra Wylak sme vybrali k jedlám krásne vínne skvosty. Môžete sa tešiť na elegantný Merlot 2017 alebo na korenistú kvetinovo-ovocnú Pálavu 2020, ktoré sú súčasťou sezónneho menu. Obe vína patria medzi favoritov ich vlastnej produkcie.“  Tereza Krištofiaková, majiteľka Pizzeria AB

Zdroj: Pizzeria AB / Michal Dinga

reklama

Zdroj: Pizzeria AB

Jeseň plná kvalitnej gastronómie v podobe špeciálneho menu

Poďme teda k samotným jedlám, na ktoré sa môžete tešiť až do konca novembra. Tím kuchárov na čele so šefkuchárkou si pre vás pripravil tradičnú jesennú polievku, no v netradičnom šate.

Lahodný tekvicový krém podávaný s fritovanými semiačkami, chipsom z kvalitného talianskeho Prosciutto Crudo a bylinkami od bylinožrúta.

Zdroj: Pizzeria AB / Michal Dinga

Zdroj: Pizzeria AB / Michal Dinga

Hlavný chod predstavuje konfitované kačacie stehno z TOP FARM Topoľnica podávané na jemnom tekvicovom pyré s domácou zemiakovou kroketou ich vlastnej výroby.

K hlavnému jedlu sa podáva víno Merlot 2017 od Terra Wylak Winery, ktorý má vôňu po elegantnom dreve so šťavnatou ovocnosťou čierneho bobuľového ovocia, od ostružiny černicovej cez závan slivky až po mäkkú morušu.

Zdroj: Pizzeria AB / Michal Dinga

Zdroj: Pizzeria AB / Michal Dinga

Dezert predstavuje doslova čerešničku na torte. Čokoládová guľa s malinovým coulis, pistáciovým krémom preliata horúcou belgickou čokoládou je vlastnoručnou prácou šéfkuchárky.

Tento dezert vám okrem krásnych chutí ponúkne aj zážitok, počas ktorého vám šikovní čašníci polejú dezert horúcou belgickou čokoládou priamo pred vašimi očami.

K dezertu sa podáva víno Pálava 2020 od Terra Wylak Winery so sladkastou vôňou s tónmi jarných kvetov – púpava, baza, muškát. V pozadí vône je čistá hroznová aróma s vanilkovými tónmi a medom. Je to vyvážená šťavnatá chuť s kvetinovo ovocnou arómou a príjemne korenistým záverom.

Zdroj: Pizzeria AB / Michal Dinga

Zdroj: Pizzeria AB / Michal Dinga

Jesenné menu plné úžasných špecialít bude v ponuke do konca novembra

Jednotlivé jedlá z menu si môžete objednať aj samostatne. Cena je zvýhodnená pri objednávke celého menu, ktoré si môžete objednať aj na donášku, avšak na tanieri májú tieto krásne jedlá určite väčšie čaro.

Počas víkendov a sviatkov vám odporúčame spraviť si telefonickú rezerváciu na čísle 0915 181 777 alebo 031 789 5563, aby ste mali istotu, že si nájdete voľné miesto.

Pizzeria AB  je počas najbližších novembrových sviatkov otvorená podľa štandardných otváracích hodín. Od pondelka do soboty od 8:00 a v nedeľu od 11:00. Všetky novinky môžete sledovať aj na ich sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

PR článok vznikol v spolupráci s reštauráciou Pizzeria AB

Zdroje: Pizzeria AB / Michal Dinga
Zdieľať na Facebooku