28.04.2024, meniny má
14. novembra 2018

Očakávaný debutový album kapely Vivetray je tu. Vypočujte si ho priamo v článku

reklama

Chalani z Vivetray sú tu znova a rovno aj so svojím prvým albumom. Prvotina sa volá Nová krv a poteší nielen poslucháčov rockovej hudby.

Mladí rockeri sľubovali album ešte v lete, ale vydanie nakoniec preložili. Skladby v nich dozrievali dlhšie a o to viac sa tešíme, že seredská kapela priniesla kvalitnú rockovú nádielku v podobe desiatich skladieb. Ostré gitary a rytmické rockové refrény sú naozaj energické, ale príjemne prekvapia aj niektoré pomalšie balady.

Booklet albumu Nová krv od Vivetray. Zdroj: Vivetray

Kapela Vivetray. Autor: Viktor Hlavatovič

reklama

V albume sa nachádzajú skladby poukazujúce na ekologické problémy, spoločenské a politické témy, ale aj na lásku. V prvej piesni s rovnakým názvom ako celý album metaforicky odkazujú na aroganciu politikov a ľudí, ktorí sa zubami-nechtami držia svojich miest a nechcú dať šancu mladým. V dnešnej dobe naozaj veľmi výstižný text.

„Sedia ako prikovaní v kreslách vďaka nám.
Tí, čo by nám mali slúžiť, vládnu vďaka nám.
30 rokov, len tí istí a nepovedz, že nie.
Na koľko ozaj dobrých zmien pre ľudí si niekto spomenie.
Menia sa strany a zbrusujú hrany,
len falošné tváre pri koryte stále.
Dajme šancu novým, či sa pravda objaví.“

Odporúčame aj videoklip k výbornej skladbe Jazda na strele. S týmto singlom sa kapela dostala do vysielania známeho rockového rádia Anténa Rock. Jazda na strele je energická rocková skladba rozprávajúca príbeh strojvodcu vlaku, ktorý vozí zosnulé duše na miesto, kde sa rozhoduje o tom, či strávia večnosť v nebi alebo v pekle.

Chlapci dali do tvorby všetko, čo bolo v ich silách, tak neváhajte a vypočujte si mladú a Novú krv zo Serede. Tešíme sa, že naši hudobníci sa neboja ísť do vlastnej tvorby a prinášajú dobré a originálne skladby. Album je k dispozícii na všetkých streamingových službách ako Spotify, Deezer alebo iTunes. Ak chcete Vivetray podporiť  kúpou CD, zatiaľ im napíšte na vivetray@gmail.comVypočujte si skladby napríklad priamo cez Spotify alebo youtube kanál Vivetray.

Kapela VIVETRAY vznikla na jeseň v roku 2016. Tvoria ju traja mladí hudobníci. Bubeník Andrej Dubnička, gistarista Marcel Krivosudský a frontman kapely Tomáš Racko, ktorý sa stará o spev a basgitaru. Chalani robia autorský materiál v slovenčine, energické skladby zahŕňajú klasické rockové štýly, bluesové vplyvy a ostré gitary hudobného štýlu power-pop.

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdieľať na Facebooku