27.04.2024, meniny má
24. septembra 2019

Mestská polícia v Seredi chystá častejšie kontrolovanie otváracích hodín. Niektoré podniky to už prehnali

Mestská polícia v Seredi chystá častejšie kontrolovanie otváracích hodín. Niektoré podniky to už prehnali
Zdroje: RTV Krea/seredsity.sk
reklama

Mestská polícia v Seredi plánuje zvýšiť svoju kontrolnú činnosť, pričom sa zameria na otváracie hodiny podnikov, barov a pohostinstiev v prípade, že podnik nedodržiava svoje otváracie hodiny. Náčelník mestskej polície v Seredi varuje majiteľov podnikov, že nedodržiavanie otváracích hodín sa im môže vypomstiť hlavne počas piatkov a sobôt.

„V posledných mesiacoch a týždňoch počas týchto bežných kontrol sme zistili, že niektoré vytipované podniky boli otvorené aj po tej dobe, ktorú mali určenú, teda následne sme s týmito podnikmi mali problémy. Bude zvýšený výkon služby a minimálne jedna hliadka, ktorá bude navyše, sa bude venovať tejto činnosti.“ Ladislav Fabo, náčelník MsP v Seredi.

Problém týchto podnikov spočíva v tom, že z nich vychádzali podgurážení zákazníci, ktorí robili hluk a rušili nočný kľud. Mestská polícia teda pristúpila k opatreniu, ktoré by malo eliminovať podobné správanie a dopomôcť k väčšiemu poriadku v našom meste. V letných mesiacoch bolo sťažností na hluk a rušenie nočného pokoja viac najmä kvôli tomu, že podniky mali otvorené aj terasy. Podľa slov náčelníka Mestskej polície v Seredi jesenné a zimné mesiace za tými letnými veľmi nezaostávajú. Ak polícia preukáže, že podniky porušili všeobecné záväzné nariadenie mesta, bude ich čakať postih. Právnické osoby polícia oznamuje na mestský úrad na správne konanie.

Čo ak sa prevádzkovateľ rozhodne podnik zamknúť, aby zábava mohla pokračovať takpovediac za zatvorenými dverami? Odpoveď náčelníka mestskej polície je jasná.

reklama

„Toto je omyl. Prevádzka je stále prevádzkovaná, čiže stále porušujú toto všeobecné záväzné nariadenie mesta.“ Ladislav Fabo, náčelník MsP v Seredi.

POLÍCIA SI POSVIETI NA PODNIKY

POLÍCIA SI POSVIETI NA PODNIKYMestská polícia v Seredi si plánuje posvietiť na otváracie hodiny miestnych podnikov. Dôvodom sú časté porušenia všeobecne záväzného nariadenia.

Uverejnil používateľ RTV Krea Utorok 24. septembra 2019

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdroje: RTV Krea
Zdieľať na Facebooku