28.04.2024, meniny má
29. decembra 2020

Fotograf Majo Chudý z Vinohradov nad Váhom uspel v celosvetovej súťaži. Nevídaná astronomická snímka vás jednoducho očarí

Fotograf Majo Chudý z Vinohradov nad Váhom uspel v celosvetovej súťaži. Nevídaná astronomická snímka vás jednoducho očarí
Zdroj: FB Majo Chudý
reklama

Nadaný fotograf Majo Chudý z Vinohradov nad Váhom patrí k zvučným menám z nášho okolia, ktoré hádam ani netreba predstavovať. Jeho unikátne časozberné videá, o ktorých sme písali v tomto článku, obleteli celý svet, no najnovšie si v zahraničí získala pozornosť jeho nádherná fotografia prírody. So svojím umením si vyslúžil umiestnenie v súťaži, do ktorej sa zapojili fotografi z rôznych kútov sveta.

Jeho fotografie sú akoby z iného sveta

Spoločnosť Optolong, ktorá je zameraná práve na príslušenstvo k astronomickým fotografiám, vyhlásila tohtoročnú súťaž s názvom 2020 Wide Field Astrophotography. Mohli sa do nej zapojiť a svoje nezabudnuteľné snímky prezentovať päťčlennej porote fotografi z celého sveta. Majovi sa podarilo umiestniť na úctyhodnom treťom mieste, za čo dostal okrem nádhernej trofeje aj filtre od Optolongu, ktoré sa mu pri jeho tvorbe rozhodne zídu.

Fotografia, s ktorou  sa mu podarilo umiestniť, zachytáva projekt „Levanduľa zo Záhoria“, presnejšie z rekreačnej oblasti Rudava v Malých Levároch. Počas Dní otvorených dverí a samozberu by ste sa na mieste mohli kochať 1500 sadenicami voňavej levandule lekárskej. 

Nezabudnite Maja podporiť na jeho Facebooku a Instagrame, kde nájdete očarujúce fotografie, ktoré by si nemal nechať ujsť žiaden milovník prírody. Želáme mu mnoho ďalších úspechov a sme radi, že vo svete majstrovsky prezentuje Slovensko a naše okolie.

reklama

Zdroj: FB Majo Chudý

Zdroj: FB Majo Chudý

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdroje: FB Majo Chudý, optolong.com
Zdieľať na Facebooku