27.04.2024, meniny má
17. apríla 2021

Za vyčistenie obce Vinohrady nad Váhom a jej okolia máte možnosť získať skvelé ceny. Smeťozber prebieha už v týchto dňoch

Za vyčistenie obce Vinohrady nad Váhom a jej okolia máte možnosť získať skvelé ceny. Smeťozber prebieha už v týchto dňoch
Zdroj: webnoviny.sk/vinohradynadvahom.eu/FB Berryland
reklama

Občianske združenie Lepšie Vinohrady v spolupráci s obcou Vinohrady nad Váhom prišlo so skvelým nápadom, ako efektívne vyčistiť svoje okolie od odpadkov. Pri príležitosti Dňa Zeme (22. apríla) pripravili aktivitu s názvom Smeťozber. Účastníci majú okrem dobrého pocitu možnosť získať aj pekné a lákavé odmeny.

Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Myšlienkou svetového dňa je pripomenutie našej závislosti na cenných daroch, ktoré nám poskytuje Zem. Netreba zabúdať, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné.

Nezabudnite sa odfotiť

Zber odpadkov prebieha od 16. apríla 2021 do 25. apríla 2021. V týchto dňoch je cieľom vyzbierať čo najviac odpadkov popri prechádzke v obci Vinohrady nad Váhom alebo v jej blízkom okolí. S úlovkom sa odfoťte a fotografiu pridajte do komentárov na Facebooku OZ “Lepšie Vinohrady” pod tento príspevok. Organizátori upozorňujú, že je dôležitá viditeľnosť miesta, na ktorom ste zbierali.

Občianske združenie pre vás označilo zberné miesta pri čističke a na druhom konci Paradičskej cesty. Vrecia si každý zaobstará individuálne.

reklama

Aké sú ceny?

Žrebovanie spomedzi účastníkov prebehne v nedeľu 25. apríla 2021. Za tento dobrý skutok a ochotu spraviť svoje okolie krajším budú odmenení traja z nich.

Máte možnosť získať box s ovocím v lahodnej belgickej čokoláde od spoločnosti Berryland zo Šúroviec. Ďalej originálny darčekový balíček od BoxIt alebo balíček ekodrogérie Tierra Verde s medovinou a včelím peľom od Pavla Čelára.

Veríme, že občanov motivujú nielen atraktívne odmeny, ale najmä chuť spoločne prispieť k veľkej zmene. Ak chceme, aby boli naše ulice, po ktorých každodenne prechádzame, a blízka príroda krajšie, musíme začať najmä každý sám od seba.

Zdroj: FB OZ “Lepšie Vinohrady”

Páčil sa vám článok. Podporte ho zdieľaním.

Zdroje: FB OZ "Lepšie Vinohrady", veolia.sk
Zdieľať na Facebooku