28.04.2024, meniny má
3. marca 2022

VIDEO: Aká je drogová situácia v Seredi v poslednom období? Od roku 2018 ju pravidelne opisuje Kristína Kövešová vo svojich reportážach

VIDEO: Aká je drogová situácia v Seredi v poslednom období? Od roku 2018 ju pravidelne opisuje Kristína Kövešová vo svojich reportážach
Zdroj: tvnoviny.sk/seredsity.sk
reklama

Sereď je už dlhé roky spájaná so silným drogovým podsvetím, pričom za posledné roky sme mali možnosť byť svedkami naozaj veľkých protidrogových akcií. Sledovali sme akcie ako VENAL, ktorých bolo hneď niekoľko, alebo HERODES, ktorá sa uskutočnila nedávno.

Akcia Herodes prebehla na viacerých miestach v rámci okresu Galanta, najmä v meste Sereď ešte 9. februára 2022. Počas tohto protidrogového zásahu bolo zadržaných až päť podozrivých osôb. Okrem drog však policajti zaistili aj zlato a značne vysokú finančnú hotovosť.

Razie na viacerých miestach v Seredi

NAKA zasahovala začiatkom februára na viacerých miestach v Seredi. Na mieste sa, ako vždy pri takýchto raziách, nachádzala aj reportérka Kristína Kövešová. Tieto akcie dokumentuje pravidelne aj na svojom instagramovom profile, kde ich sleduje množstvo ľudí.

Naposledy prebiehali razie na Cukrovarskej ulici. Tento v Seredi dobre známy dvor je často spájaný s drogovou činnosťou. Ďalšie domové prehliadky prebehli vo februári aj na Legionárskej ulici a na Námestí slobody.

reklama

zdroj: seredsity.sk

Drogovú situáciu od roku 2018 opisuje Reflex

Napriek rozbitiu viacerých skupín počas početných akcií VENAL za minulé roky však drogy z mesta Sereď úplne nezmizli. Díleri sú schopní nahradiť chýbajúce sily novou posilou takmer v momente.

„Na drogové podsvetie v Seredi upozorňujeme už dlhé roky. Po tom, čo elitní policajti  zadržali viacero vplyvných skupín obchodujúcich s drogami, hovorí sa, že sa v Seredi vyčistil vzduch. Drogy však úplne nezmizli. Stále sa nájdu takí, ktorí si nedajú povedať. Len pred pár dňami NAKA opäť zasahovala, a to aj v neslávne známych sociálnych bytoch. Po razii tak prišiel poriadny plač,“ píše Kristína pre TVnoviny.sk.

V tejto reportáži Reflexu si môžete pozrieť, ako situácia v posledných rokoch v našom meste eskalovala. Zábery, ktoré uvidíte v reportáži, poukazujú hlavne na situáciu týkajúcu sa Cukrovarskej ulice. Toto miesto je už od roku 2018 známe tým, že drogy sa dajú kúpiť v okienku pod títešom.

V reportáži sa ďalej objavujú zábery z poslednej akcie HERODES, ktorá sa uskutočnila 9. februára 2022. Redaktorka Kristína Kövešová v závere videa odkazuje, že to, ako sa bude situácia v Seredi vyvíjať, budú aj naďalej sledovať.

zdroj: tvnoviny.sk

zdroj: tvnoviny.sk

zdroj: tvnoviny.sk

zdroj: tvnoviny.sk

zdroj: tvnoviny.sk

zdroj: tvnoviny.sk

zdroj: tvnoviny.sk

zdroj: tvnoviny.sk

Podporte článok zdieľaním.

Zdroje: tvnoviny.sk
Zdieľať na Facebooku