28.04.2024, meniny má
16. apríla 2022

Študent Gymnázia Vojtecha Mihálika Adam Kabrhel obsadil 1. miesto v celoštátnom kole olympiády v anglickom jazyku

Študent Gymnázia Vojtecha Mihálika Adam Kabrhel obsadil 1. miesto v celoštátnom kole olympiády v anglickom jazyku
Zdroje: Adam Kabrhel/seredsity.sk
reklama

Maturant Gymnázia Vojtecha Mihálika v Seredi, študent oktávy Adam Kabrhel obsadil 24. marca 2022 krásne 1. miesto v celoštátnom kole olympiády v anglickom jazyku. Počas celých ôsmich rokov štúdia na seredskom gymnáziu sa Adam pravidelne zúčastňoval tejto olympiády a dosahoval v nej vynikajúce úspechy.

Pravidelne bol v zozname súťažiacich a úspešných riešiteľov olympiády. Prvenstvo, ktoré získal v tohtoročnom kole olympiády, je podľa profesorov pomyselnou bodkou za rokmi štúdia, osobného úsilia a cieľavedomej práce, ktorú Adam Kabrhel odvádzal aj napriek náročnému štúdiu.

Adamova angličtina je na mimoriadnej úrovni

„Z vlastnej skúsenosti a spoločných hodín angličtiny viem, že jeho testové zručnosti v oblasti gramatiky, slovnej zásoby, čítania a počúvania s porozumením boli vždy na mimoriadnej úrovni, čo aj preukázal v celoštátnom kole, kde bodovo predbehol a ďaleko prevýšil žiakov z ostatných stredných škôl,“ vyjadrila sa Bohdana Renáčová, učiteľka anglického jazyka na seredskom gymnáziu.

Adam podľa učiteľov však nezaostáva ani v prejave a rozprávaní, nakoľko sú jeho jazykové zručnosti naozaj na vysokej úrovni. V tomto jazyku sa vie okamžite vyjadriť na akúkoľvek tému. A to sa mu podarilo aj v tvrdej celoštátnej konkurencii najlepších študentov angličtiny na Slovensku.

reklama

Úspešná reprezentácia Serede i školy

Učitelia vyzdvihujú aj Adamovu príjemnú a prívetivú skromnú povahu, cieľavedomosť a ochotnú pomoc v rámci školských aktivít. Na gymnáziu tiež pravidelne pomáha s prípravou grafického dizajnu plagátov na rôzne aktivity.

„Som veľmi hrdá a vďačná, že nám Adam priniesol víťazstvo, a verím, že sa mu minimálne tak dobre bude dariť i na vysokej škole,“ uzavrela učiteľka anglického jazyka Bohdana Renáčová.

Adamovi blahoželáme k tomuto výraznému úspechu!

zdroj: Adam Kabrhel

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdroje: Bohdana Renáčová
Zdieľať na Facebooku