28.04.2024, meniny má
4. októbra 2022

ŠFK Sereď a FC Spartak Trnava sa stretnú v Slovenskom pohári. Nenechajte si újsť tento veľmi zaujímavý zápas

ŠFK Sereď a FC Spartak Trnava sa stretnú v Slovenskom pohári. Nenechajte si újsť tento veľmi zaujímavý zápas
Zdroj: FB ŠKF Sereď/seredsity.sk
reklama

Žreb ďalšieho kola Slovenského pohára mužstvu ŠKF Sereď pridelil veľmi zaujímavého súpera, s ktorým ešte minulú sezónu súperil vo Fortuna Lige. Dnes je však všetkému inak a s mužstvom FC Spartak Trnava sa seredskí futbalisti môžu stretnúť iba v rámci Slovenského pohára.

Zápas sa odohrá v stredu 26. októbra o 14.30 hod. na štadióne v Seredi. Vítaní sú všetci fanúšikovia seredského futbalu nakoľko tento zápas sľubuje veľmi dobré futbalové stretnutie. Ďalšie informácie o jednotlivých zápasoch nájdete na tomto odkaze.

ŠKF Sereď patrí medzi tímy, ktoré momentálne hrajú 3. slovenskú ligu, v ktorej sa momentálne držia na siedmom mieste v tabuľke. Celkovo sa seredským futbalistom podarilo vyhrať 6 zápasov, z toho posledný na pôjde Martina 1:2.

Už dnes 5. októbra ŠKF Sereď odohrá veľké derby dvoch susedných miest s FC Slovan Galanta o 15:00 hod na štadióne v Galante. Ďalšie zápasy hrajú s Belušou 8. októbra, s Novými Zámkami 15. októbra s Novým Mestom nad Váhom 19. októbra a s Veľkými Ludincami 22. októbra. Bližšie podrobnosti môžete nájsť na tomto odkaze.

reklama

Slovnaft Cup a jeho podrobnosti

Zápasy, ktoré si ako diváci môžeme užiť tento mesiac v rámci šesťfinále, nájdete na tomto odkaze. Všetkým účastníkom prajeme veľa šťastia v zápasoch.

Zdroj: FB ŠKF Sereď

Zdroj: FB ŠKF Sereď

Z histórie tejto športovej udalosti si môžeme všimnúť, že počas rokov 1960 – 1993 boli slovenské kluby účastníkmi súťaže o Česko-slovenský pohár. Prelomové roky boli 1969 a 1970. Vo federácii sa odohrávali samostatné poháre súťaže, ktorých víťazi národných pohárov mali stretnutie vo finále o Česko-slovenský pohár. Víťaz tohto stretnutia reprezentoval krajinu v Pohári víťazov pohárov.

Počas premiéry Slovenského pohára získal cennú trofej Slovan Bratislava. V rámci dvojzápasu bol úspešnejší než Dukla Bystrica. Od roku 1986 sa na vopred určenom mieste uskutočňuje len jeden finálový zápas.

Zdroje: flashscore.sk, Wikipedia, FB ŠKF Sereď, livesport.cz
Zdieľať na Facebooku