28.04.2024, meniny má
10. novembra 2022

Talentovaný Seredčan Matúš Široký vytvoril hudbu k dvom videohrám z českej produkcie. Jeho hudbu môžete poznať aj z Mafie II

Talentovaný Seredčan Matúš Široký vytvoril hudbu k dvom videohrám z českej produkcie. Jeho hudbu môžete poznať aj z Mafie II
Zdroje: Twitter TricksterArts/Osobný archív/steam.steampowered.com
reklama

Z dielne talentovaného hudobného skladateľa a producenta Matúša Širokého vyšli kompozície, ktoré ste mali možnosť počuť v mnohých videohrách, filmoch či seriáloch. Medzi jeho najnovšie projekty patria tentokrát soundtracky k hrám Dreadhunter a Silence of the Siren.

Hudba z jeho štúdia odznela už aj v takých kultových hrách, ako česká Mafia II či Dead Effect. Viac informácií o práci hudobného skladateľa sa dozviete aj v našom rozhovore s Matúšom.

Hra Dreadhunter vyjde už na budúci rok

Akčnú RPG hru s názvom Dreadhunter pripravujú pražskí vývojári zo štúdia Trickster Arts. Jej vydanie je pripravené na rok 2023, kedy si ju budete môcť kúpiť na platforme Steam.

V hre na vás čaká kopa nepriateľov, proti ktorým budete čeliť ako postava lovca v náhodne generovaných prostrediach. Nebude chýbať ani možnosť získať špeciálne schopnosti, ktoré budete môcť neskôr vďaka prepracovanému systému postupne vylepšovať.

reklama

K akčnej hre patrí aj dynamická elektronická hudba, o ktorú sa postaral práve Matúš. Ako hovorí, pracovať na tomto projekte bola naozaj zábava. Jej úryvok si môžete vypočuť v nasledujúcej upútavke.

Ďalšia hra z českého štúdia

Ďalším pripravovaným titulom je taktiež hra z českého štúdia Oxymoron s názvom Silence of the Siren. Sci-fi ťahová stratégia sa bude odohrávať v chaotickom vesmíre, v ktorom budú môcť hráči spoznávať rozmanité planéty.

Ťažiskom hry je boj vesmírnych civilizácií o nadvládu jednej sústavy a snaha odhaliť jej temnú históriu. Na Silence of the Siren si budete musieť ešte počkať, nakoľko nebol doposiaľ oznámený presný dátum jej vydania na platforme Steam.

Úryvok z filmovej klasickej hudby s prvkami elektroniky z Matúšovho štúdia si môžete vypočuť v nasledujúcej ukážke.

V tomto roku stihol aj televízne projekty

Matúš sa v tomto roku postaral aj o komornú hudbu k televíznej komédii Pošta Pani Kolníkovej, ktorá mala premiéru v apríli na Dvojke. Jeho produkciu ste si mohli vypočuť aj v rukojemníckej dráme Ultimátum, ktorá bola odvysielaná na Televízii JOJ.

Z filmov a seriálov môžeme spomenúť aj Amnestiu, Moje povstanie 2, Mlčanie, Kandidáta či Sestričky. Okrem toho spolupracoval na nespočetnom množstve ďalších hier, ako napríklad Dead Effect, Project Hospital, Monolisk alebo Heart of Tribes.

Matúšovi želáme množstvo skvelých spoluprácí a veľa kreatívnych nápadov na ďalšie fantastické filmové a herné soundtracky, o ktorých budeme našich čitateľov rozhodne informovať.

Zdroje: FB Matúš Široký, sector.sk
Zdieľať na Facebooku