28.04.2024, meniny má
22. decembra 2022

Viacerí to čakali, iní dúfali v zázrak. Otvorenie hlohoveckého mosta sa posúva na január

Viacerí to čakali, iní dúfali v zázrak. Otvorenie hlohoveckého mosta sa posúva na január
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj
reklama

Mnohí z vás to predpokladali, iní verili, že otvorenie k dátumu 23. decembra 2022 bude reálne. Hlohovecký most však stále nie je v stave, kedy by mohol byť sprístupnený motorovým vozidlám.

Most je ale stále otvorený pre chodcov. K dispozícii sú aj naďalej dočasné záchytné parkoviská, rovnako sú stále posilnené vlakové spojenia medzi Leopoldovom a Hlohovcom.

Nutnosť dodržať technologické postupy

Mesto Hlohovec začiatkom týždňa prostredníctvom svojho Facebooku informovalo, že počas víkendu prebiehala na moste pokládka asfaltových vrstiev vozovky. Po ich vytvrdnutí mala v priebehu tohto týždňa nasledovať záťažová skúška mosta.

Avizovaný termín sprejazdnenia mosta pre vozidlá, ktorý bol stanovený na 23. decembra 2022, dodržaný nebude. Dnes o tom na svojich stránkach informovali Trnavský samosprávny kraj aj mesto Hlohovec.

reklama

„Z dnešnej konzultácie so zhotoviteľom a dotknutými orgánmi vyplynulo, že sa o otvorení mosta v Hlohovci bude rozhodovať v pondelok 9. januára 2023. Dôvodom posunu termínu otvorenia mosta je nutnosť dodržania technologických postupov a následné vykonanie skúšok zaťažiteľnosti mosta,“ informuje vo svojom príspevku TTSK.

Zdroj: FB TTSK

Aktuálne na moste prebiehajú práce, ktoré majú zabezpečiť zosilnenie konštrukcie. Ide o predpínanie externej konštrukcie a jej injektáž, čo zvýši nosnosť mosta.

Skúška zaťažiteľnosti mosta je predbežne stanovená na 28. decembra 2022. Na základe jej výsledkov zaujmú stanoviská okresný úrad, dopravný inšpektorát a ďalšie orgány. V prípade kladného výsledku skúšok a vydania stanovísk kompetentných orgánov môže byť most daný do predčasného užívania.

Zdroj: FB TTSK

Zdroj: FB TTSK

Zdroj: FB TTSK

Zdroj: FB TTSK

Zdroje: FB Mesto Hlohovec, FB TTSK
Zdieľať na Facebooku