27.04.2024, meniny má
14. februára 2023

O kultúru v Seredi nebude núdza. Dom kultúry si pre vás pripravil nabitý program, z ktorého si vyberie každý Seredčan

O kultúru v Seredi nebude núdza. Dom kultúry si pre vás pripravil nabitý program, z ktorého si vyberie každý Seredčan
Zdroje: FB Cigánski Diabli - Gipsy Devils/FB Spievankovo/hashtag.zoznam.sk
reklama

Milovníci kultúry v Seredi sa v nasledujúcich mesiacoch majú rozhodne na čo tešiť. Do nášho mesta zavíta zábava v podobe skvelej hudby a divadelných predstavení, z ktorých si vyberú „to svoje” všetky vekové kategórie.

Poďme sa spoločne pozrieť na program seredského domu kultúry, ktorý je plný obľúbených hviezdnych mien. Pripravte sa na Cigánskych diablov, Spievankovo a množstvo ďalších fantastických podujatí.

Kašubovci

Obľúbené hudobné duo, ktoré tvorí Ľudovít Kašuba (klávesy, spev) a Martina Kreibich (spev), prinesie 19. februára 2023 o 16.00 hod. do Serede poriadnu dávku zábavy. Ich piesne sú známe po celom Slovensku, ale aj v Čechách. Skvelé melódie môžete poznať napríklad aj z TV Šláger alebo Senzi TV.

Vlastná autorská dielňa Ľudovíta Kašubu sa skladá z veselých a melodických piesní, ktoré vám zaručene prinesú úsmev na perách. Hudbu plnú radosti si budete môcť vypočuť v divadelnej sále Domu kultúry v Seredi.

reklama

Vstupenku v hodnote za 12 eur si môžete zakúpiť v predpredaji na tomto odkaze alebo v pokladni kina NOVA.

Zdroj: domkultury.sered.sk

Fašiangová veselica a pochovávanie basy 2023

Poriadnu fašiangovú veselicu, ku ktorej neodmysliteľne patrí aj pochovávanie basy, budete môcť zažiť v estrádnej sále Domu kultúry v Seredi už v utorok 21. februára 2023 o 18.00 hod.

Ide o obľúbenú ľudovú hru parodizujúcu skutočný pohreb. Chýbať nebude ani dychová hudba Hrnčarované, bohatý program, pochod masiek a občerstvenie. Cena vstupenky, ktorú si môžete zakúpiť na tomto odkaze, je 5 eur.

Zdroj: domkultury.sered.sk

Spievankovo

Pre najmenších divákov je pripravené predstavenie rozprávkovej krajiny plnej hudby, spevu a tanca pod známym menom Spievankovo. Staňte sa súčasťou tajných príprav darčekov pre Zahrajka a spolu so Stolárom Bobrom, Krajčírom Rakom či mamou Medvedicou mu pripravte krásne prekvapenie.

Čakajú vás aj napínavé momenty, kedy bude treba volať k zranenému Doktora Ďatla so Sestričkou Lastovičkou a Pes Policajt bude mať plné ruky práce.

V roli Spievanky sa predstaví známa herečka zo Serede Petra Dubayová. Spevák, skladateľ a herec Richard Čanaky zas prevezme rolu Zahrajka. Koncert o povolaniach sa uskutoční už 26. februára 2023 o 17.00 hod. v seredskom dome kultúry. Vstupenku za 12 eur si môžete kúpiť v predpredaji na tomto odkaze.

Zdroj: domkultury.sered.sk

Pi čaj, miláčik!

Milovníci divadla si prídu na svoje s brilantnou francúzskou komédiou, ocenenou aj Moliérovou cenou v kategórii Komédia roka. Pi čaj, miláčik! odhalí oponu divadelného zákulisia s fantastickým príbehom, ktorý váš zaručene pobaví svojím dôvtipom.

V hlavných úlohách sa predstaví Zuzana Tlučková, Lucia Vráblicová, Jana Lieskovská, Karin Olasová, Peter Kočiš, Martin Kaprálik a mnoho ďalších. Výdatná porcia liečivého smiechu vás bude čakať vo štvrtok 9. marca 2023 o 18.00 hod. Cena vstupenky, ktorú zakúpite na tomto odkaze, je 18 eur.

Bojko a Zmrzlinka

Hudobno-tanečné predstavenie pre deti prinesie cestu rozprávkami, do ktorej budú interaktívnou formou zapojení aj najmenší diváci. Tanec a hudba vašu rodinu rozhodne neminie!

Divadelné predstavenie Z rozprávky do rozprávky s Bojkom, Zmrzlinkou a ich kamarátmi Tárajkou a Popletajkom si budete môcť prísť pozrieť v nedeľu 26. marca 2023 o 16.00 hod. do Domu kultúry v Seredi. Cena lístka, ktorý zakúpite na tomto odkaze, je 7 eur.

Zdroj: domkultury.sered.sk

Skaza Titaniku

Skaza Titaniku – príbeh, ktorý dodnes fascinuje a inšpiruje umelcov naprieč žánrami. John Fiske napísal vtipnú paródiu pre dvoch hercov, ktorí špekulujú nad tým, ako by si skazu Titaniku zahrali, keby tú možnosť mali.

Milan Lasica pôvodný nápad rozvinul, text upravil a vznikla hra plná humoru, sebairónie a klaunských gagov.

Zdroj: pivovarerb.sk

Príbeh Titaniku je o ľudskej márnivosti a to je téma, ktorá je dnes možno aktuálnejšia ako kedykoľvek predtým. Aj preto je text hry iba inšpiráciou pre dvoch hercov – klaunov, ktorí nás takmer dve hodiny v plnom nasadení nielen zabávajú, ale ako správni klauni, povedia aj to, čo si iní dovoliť nemôžu.

V hlavných úlohách účinkujú Sväťo Malachovský a Michal Kubovčík. Predstavenie sa odohrá v dome kultúry vo štvrtok 30. marca 2023 o 18.00 hod. Lístky v predpredaji v hodnote 19 eur zakúpite na tomto odkaze. Cena vstupenky na mieste je 21 eur.

Zdroj: domkultury.sered.sk

Cimbal Brothers a Juraj Bača

Skupina Cimbal Brothers funguje na slovenskej hudobnej scéne od roku 2018 a hrá svetové hity a filmovú hudbu na cimbale s doprovodnou kapelou.

Repertoár kapely obsahuje svetoznáme hity od skupín ako Queen, Metallica, Coldplay, Michael Jackson či Gipsy Kings. Taktiež v repertoári nechýbajú melódie z filmov ako Harry Potter, Forrest Gump či Pulp Fiction. Špecialitou ich programu je aj špeciálne cimbalové sólo s prekrytými očami v neuviteľne rýchlom tempe.

Obľúbený moderátor, herec a spevák Juraj Bača si spoločne s kapelou zaspieva mnohé známe slovenské piesne, ktoré poznajú skutočne všetky vekové kategórie.

Jedinečný koncert budete môcť zažiť vo štvrtok 13. apríla o 19.00 hod. v Dome kultúry Sereď. Cena vstupenky, ktorú zakúpite na tomto odkaze, je 19 eur.

Zdroj: domkultury.sered.sk

Aprílový koncert

Legendy TV Šlágr prichádzajú do Serede, aby vám priniesli najobľúbenejšie hity ich repertoáru. Svoj spevácky talent vám prinesú známe mená, ako Peter Stašák, Pavol Stašák, Marta Križanová a Ozefa Omáčkech.

Aprílový koncert sa uskutoční v piatok 21. apríla o 19.00 hod. v Dome kultúry Sereď. Vstupenky v cene 15 eur zakúpite v predpredaji na tomto odkaze.

Cigánski diabli

Sereď zažije večer plný energie, nezameniteľných rytmov a elektrizujúcich skladieb, ktoré si zamilovali ľudia na celom Slovensku, ale aj v zahraničí. Reč je o koncerte Cigánskych diablov, ktorí vystúpia v miestnom dome kultúry vo štvrtok 18. mája 2023.

Vypočuť si budete môcť to najlepšie z ich vlastnej tvorby a interpretácie. Divadelnú sálu Domu kultúry v Seredi rozozvučí repertoár slovenského, cigánskeho a medzinárodného folklóru, doplnený virtuóznymi skladbami pre cimbal, husle a klarinet.

Jedinečné podujatie sa začne o 19.00 hod. v divadelnej sále. Vstupenky si môžete zakúpiť už teraz v predpredaji za 18 eur na tomto odkaze alebo na mieste za 22 eur.

Zdroj: domkultury.sered.sk

Čudné popoludnie Dr. Zvonka Burkeho

Jedna z najlepších a najúspešnejších komédií v moderných dejinách česko-slovenského divadla príde do Domu kultúry v Seredi v stredu 24. marca o 18.00 hod. Vstupenky v cene 20 eur zakúpite v predpredaji na tomto odkaze.

Dr. Burke, podnájomník u pani Útechovej, je k svojej izbičke, kde žije dlhé roky, veľmi pripútaný. Pani Útechová sa však rozhodne zmluvu s Burkem zrušiť, pretože ide vydávať svoju dcéru Svetlanu a potrebuje viac priestoru pre nádejného zaťa.

Burke si ale nevie predstaviť, že by Útechovcov opustil a bráni sa odchodu zubami-nechtami, čím spúšťa sled komických javov, absurdných stavov postáv a groteskných gagov. Vtipné výstupy ústia až do nečakaného „úspešného konca zamotanej situácie“.

V hlavných úlohách sa predstavia hviezdne mená, a to Marián Miezga, Zuzana Konečná, Lukáš Latinák, Juraj Kemka a Róbert Jakab.

Zdroj: domkultury.sered.sk

Zdroje: domkultury.sered.sk, ruzomberok.sk
Zdieľať na Facebooku