07.10.2024, meniny má
6. októbra 2024

Tenistka Sofia Sedláková výborne reprezentavala západ na 2. ročníku Prezidentského pohára Slovenského tenisového zväzu

Tenistka Sofia Sedláková výborne reprezentavala západ na 2. ročníku Prezidentského pohára Slovenského tenisového zväzu
Zdroj: seredskenovinky.sk/TK Sereď
reklama

Detskí tenisti alebo aj mladí hráči, ktorí sa venujú tomuto športu, sa intenzívne snažia rozvíjať svoje zručnosti a schopnosti na tenisových kurtoch. Pre mnohých z nich je cieľom postúpiť na profesionálnu úroveň a stať sa významnými hráčmi v dospelých kategóriách.

Takýchto talentovaných tenistov máme aj v Seredi. O najnovších úspechoch tenistky Sofie Sedlákovej informoval klub TK Sereď na Seredských novinkách takto:

Prezidentský pohár Slovenského tenisového zväzu (STZ) je významná tenisová súťaž, ktorá sa koná v rámci slovenského tenisového kalendára. Tento prestížny turnaj nie je len oslavou talentu a výnimočných výkonov slovenských tenistov, ale aj platformou na rozvoj mladých talentov v našej krajine.

Cieľom pohára je nielen získať víťazstvo, ale aj poskytnúť príležitosť pre mladých tenistov ukázať svoje schopnosti a získať cenné skúsenosti.

reklama

V septembri odštartoval druhý ročník Pohára prezidenta STZ 2024. Do súťaže sa tento rok zapojili všetky 4 regionálne zväzy: bratislavský, západoslovenský, stredoslovenský a východoslovenský región. Za jednotlivé zväzy sa predstavil výber hráčov a hráčiek vo všetkých štyroch vekových kategóriách: mladšie žiactvo, staršie žiactvo, mladší dorast a dorast.

V každej vekovej kategórií sa odohrali 3 dvojhry chlapcov, 3 dvojhry dievčat, štvorhry chlapcov, štvorhry dievčat a štvorhry zmiešaných párov. Za usporiadanie súťaží jednotlivých kategórií bol určený vždy iný tenisový klub.

Rozpis stretnutí

Zdroj: seredskenovinky.sk/TK Sereď

Naša tenistka Sofia Sedláková bola vďaka skvelým ročným výsledkom vybraná za jednu z hráčok dorasteniek U18 (pod 18 rokov) a ml. dorasteniek U16 (pod 16 rokov), ktoré reprezentovali západoslovenský región.

Sofia odohrala víťazne celkovo dve dvojhry a tri štvorhry. Svoj prvý víťazný štvorhrový zápas proti BTZ odohrala s parťákom T. Krajčovičom výsledkom 5:7 6:1 10/7. S parťáčkou T. Mľkvou bojovali dievčatá skvelo a vyhrali proti hráčkam VsTZ T.Gross/N.Kuriľáková výsledkom 7:5 a 6:4. Do tretice záverečná zmiešaná štvorhra s R.Kriškom proti BTZ I.Daubnerová/M.Markovič.

Rozhodujúca vyrovnaná štvorhra skončila víťazne pre reprezentantov ZsTZ. Sofia a Radko bravúrnym výkonom otočili zápas a zvíťazili výsledkom 5:7 6:2 a 10:7.

sofia

Zdroj: seredskenovinky.sk/TK Sereď

Sofia odohrala svoju prvú dvojhru proti H. Georgievskej z BTZ . Dvojhra bola pre Sofiu úspešná. Vyhrala 6:0 6:1. Naša tenistka nastúpila na svoj druhý dvojhrový zápas proti hráčke SsTZ K. Jakubcovej. Prvý set Sofia vyhrala 6:0. Druhý sa však skončil skrečom zo strany súperky za stavu 3:0,preto Sofia zvíťazila.

ZsTZ U18-dorastenci a dorastenky ovládli každý deň stretnutia a spolu si odniesli cenné víťazstvo v pomere 21 výhier a 6 prehier. Víťazi získali zlatú medailu, diplom a Pohár prezidenta STZ vo vekovej kategórii do 18rokov.

V kategórii mladšieho dorastu U16 sa decká zo Západoslovenského tenisového zväzu umiestnili na krásnom 2.mieste. Hráčkam a hráčom ZsTZ patrí obrovská gratulácia za krásny výsledok.

Zdroj: seredskenovinky.sk/TK Sereď

Prezidentský pohár bol pre Sofiu príležitosťou ako získať cenné skúsenosti a v neposlednom rade aj body do rebríčka.

„Sme veľmi hrdí na to, že jednou z vybraných hráčok ZsTZ sa stala naša tenistka, ktorá každú sezónu dosahuje viac a viac úspechov. Gratulujeme Sofia. Aj tento výsledok je krásnym odkazom toho, že má zmysel naďalej podporovať mladé talenty na ceste za ich tenisovým snom.“

Projekt je realizovaný s finančnou podporou mesta Sereď.

Zdroj: seredskenovinky.sk/TK Sereď

Zdroj: seredskenovinky.sk/TK Sereď

Zdroj: seredskenovinky.sk/TK Sereď

Zdroj: seredskenovinky.sk/TK Sereď

Zdroj: seredskenovinky.sk/TK Sereď

Zdroje: seredskenovinky.sk/TK Sereď
Zdieľať na Facebooku