27.04.2024, meniny má
8. septembra 2023

Grilovačka s mäsom od Gašparíka vie byť kráľovská. Pohostite vašu rodinu či priateľov kvalitnými slovenskými produktami

Grilovačka s mäsom od Gašparíka vie byť kráľovská. Pohostite vašu rodinu či priateľov kvalitnými slovenskými produktami
Zdroj: Seredsity.sk

INZERCIA Zdroj: Seredsity.sk

Kto z nás by nemal rád letné grilovačky či opekačky. Slnečné dni, skvelá nálada, vynikajúce jedlo a ľudia, ktorých milujete, na jednom mieste. Síce už máme september, no stále teplé počasie nám umožňuje aj počas tohto mesiaca stihnúť nezabudnuteľné zážitky.

Aj preto sme veľmi radi, že v spolupráci so spoločnosťou Mäsovýroba Gašparík sme pre vás mohli pripraviť inšpiráciu na vaše grilovacie či večerné menu. Či už budete niekde na chate, doma na záhrade alebo v prírode pod holým nebom, Gašparík má kvalitné slovenské výrobky pre každého z vás.

Tento článok je súčasťou kampane spoločnosti Gašparík, ktorá hovorí, že Ozajsní Seredani kupujú slovenské maso“. A je to jednoznačne pravda. Myslíme si, že aj v seredských domácnostiach by mali prevládať predovšetkým slovenské výrobky a potraviny a kvalitné, čerstvé mäso.

reklama

Preto ak ste aj vy „ozajsný Seredan či Seredanka“ a nerobí vám problém si po väčšom nákupe zájsť ešte do tohto mäsiarstva pre kvalitné a domáce mäso, tak určite investujte tých pár minút navyše. Ocení to nielen vaše zdravie, ale aj vaše chuťové poháriky.

Zdroj: Seredsity.sk

Šťavnatá krkovička, ktorú si ihneď zamilujete

Keď sme premýšľali nad tým, aký kus mäsa si vybrať pre našu chatovú grilovačku, tak sme vedeli, že krkovička bude vynikajúcou voľbou. Navyše už samotné tepelné spracovanie bude len a len na vás. Môžete ju upiecť na grile ako steaky alebo pomalým grilovaním v alobale či v trúbe.

Nakoľko na dobré sa musí čakať, zvolili sme o niečo dlhšiu prípravu pomalším pečením. Ak vaša chata alebo priestor, kam ste pozvali vašich priateľov či rodinu, disponuje aj trúbou, nie je žiadny problém pripraviť si krkovičku aj v nej. Dôležitá je teplota 180 ºC a doba pečenia päť hodín.

Krkovičku si nakrájajte na stredné kúsky a nezabudnite ich prešpikovať cesnakom, ktorý celé mäso krásne prevonia. Korenia sa absolútne nebojte a pripravte si väčšiu zmes korenín, nakoľko mäso potrebujeme poriadne okoreniť zo všetkých strán tak, že na ňom nezostane žiadny čistý kúsok. My sme zvolili klasiku v podobe soli, čierneho korenia, údenej papriky, rozmarínu a tymiánu.

Zdroj: Seredsity.sk

Na každý kúsok nezabudnite dať pred pečením či grilovaním lyžičku masla, z ktorého sa vytvorí nezameniteľný výpek. Výhodou krkovičky je, že chutí fantasticky s akoukoľvek prílohou. Či už zvolíte chlieb a závaraniny alebo zapekané zemiaky na plechu ako my, voľba bude tak či tak dobrá.

Milovníci streetfoodu si z takto pripraveného mäsa vedia pripraviť takzvané trhané bravčové, ktoré si môžu dať s hranolkami alebo do žemle s ďalším dresingom a zeleninou. Ak si tento typ jedla pripravíte z mäsa od Gašparíka, tak ochutnáte kvalitnú, poctivú a slovenskú tradíciu v spracovaní mäsa.

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Rebierka, ktoré zmenia vaše klasické menu

Chceli sme nahradiť klasické kuracie prsia či stehná niečím nezvyčajnejším a rebrá nám skvele zapasovali do nášho konceptu. Veľmi sa nám páčilo, že u Gašparíka sme mali na výber nielen klasické vysoké rebrá, ale aj tie menšie, ktoré obsahujú menej tuku a sú také, na ktoré ste zvyknutí z rôznych reštaurácií.

Na rebrách je skvelé to, že nech ich spravíte na akýkoľvek spôsob, zaručenie oživia vaše menu a prekvapia vašich hostí.

Ako prílohu sme zvolili hranolky pečené v trúbe a coleslaw šalát, ktorý toto jedlo skvelým spôsobom osvieži. Samozrejme, nič nepokazíte ani chrumkavým čerstvým chlebom, ktorý vám v spojitosti s rebrami vytvorí vynikajúcu súhru chutí.

Rebrá nezabudnite pred grilovaním alebo pečením marinovať aspoň 4 – 5 hodín, aby sa vám všetky chute z koreniacej zmesy poriadne dostali do celého mäsa. Výber korenín je plne vo vašej réžii a na rebrá môžete dať v podstate čokoľvek. Tie od Gašparíka budú určite chutiť fantasticky.

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Špekačky a grilovacie produkty sú známe kvalitou a tradíciou

Pokiaľ chcete ochutnať naozaj dobré špekačky, odporúčame vám práve tie od Gašparíka. Vyrábajú ich podľa tradičnej receptúry z roku 1969 a tento recept si zachovávajú dodnes. Keď ju opečiete na ohni či grile, vyniknú všetky jej dokonalé atribúty a prinesú vám skutočný pôžitok.

Výrazným poznávacím znamením špekačiek od Gašparíka, na ktorom si dávajú obzvlášť záležať, je ručné previazanie výrobku červenou šnúrkou. Pevnosť špekačiek tiež napovedá o tom, že máte v rukách jeden z najkvalitnejších výrobkov tohto druhu na slovenskom trhu. Podiel bravčového a hovädzieho mäsa prevyšuje požiadavky slovenskej normy.

V ničom však nezaostávajú ani ďalšie grilovacie produkty, ktoré si Slováci zamilovali. Takými sú napríklad šťavnaté klobásky, ktoré spolu s horčicou vytvoria jednu z najobľúbenejších letných dvojíc. Tenšie paprikové klobásky vám dajú možnosť vytvoriť hravé a moderné hotdogy, ktoré zmenia obyčajnú grilovačku na niečo moderné a nezvyčajné.

Aj pri týchto produktoch platí, že kvalita a čerstvosť z nich vytvárajú produkty, ktoré by ste mali nakupovať. Nielen preto, že poznáte ich pôvod, ale aj z pohľadu vášho zdravia či podpory lokálnych výrobcov.

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Gašparík je záruka kvality a čerstvosti

Vedeli ste, že mäso príde z mäsovýroby na seredské pulty do štyroch hodín od jeho spracovania? Seredská predajňa je zásobovaná dvakrát denne, čo vám zaručí čerstvosť všetkých produktov. Takéto niečo zrejme negarantuje iné mäsiarstvo v Seredi.

Seredskú mäsovýrobu Gašparík nájdete na ulici Cukrovarská 427. Pre vaše objednávky na šalátové misy, chlebíčky či iné špeciálne požiadavky môžete využiť telefónne číslo 0908 083 017 a za pár sekúnd môžete mať objednané vaše obľúbené lahôdky. Rovnako obľúbené je aj ich obedové menu na celý týždeň, ktoré nájdete na stránke www.gasparikmasovyroba.sk.

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Zdroj: Seredsity.sk

Článok vznikol v spolupráci s Mäsovýrobou Gašparík.

Zdroje: Článok vznikol v spolupráci s Mäsovýrobou Gašparík.
Zdieľať na Facebooku