INZERCIA Zdroj: Seredsity.sk
Kto z nás by nemal rád letné grilovačky či opekačky. Slnečné dni, skvelá nálada, vynikajúce jedlo a ľudia, ktorých milujete, na jednom mieste. Síce už máme september, no stále teplé počasie nám umožňuje aj počas tohto mesiaca stihnúť nezabudnuteľné zážitky.
Aj preto sme veľmi radi, že v spolupráci so spoločnosťou Mäsovýroba Gašparík sme pre vás mohli pripraviť inšpiráciu na vaše grilovacie či večerné menu. Či už budete niekde na chate, doma na záhrade alebo v prírode pod holým nebom, Gašparík má kvalitné slovenské výrobky pre každého z vás.
Tento článok je súčasťou kampane spoločnosti Gašparík, ktorá hovorí, že „Ozajsní Seredani kupujú slovenské maso“. A je to jednoznačne pravda. Myslíme si, že aj v seredských domácnostiach by mali prevládať predovšetkým slovenské výrobky a potraviny a kvalitné, čerstvé mäso.
Preto ak ste aj vy „ozajsný Seredan či Seredanka“ a nerobí vám problém si po väčšom nákupe zájsť ešte do tohto mäsiarstva pre kvalitné a domáce mäso, tak určite investujte tých pár minút navyše. Ocení to nielen vaše zdravie, ale aj vaše chuťové poháriky.
Zdroj: Seredsity.sk
Keď sme premýšľali nad tým, aký kus mäsa si vybrať pre našu chatovú grilovačku, tak sme vedeli, že krkovička bude vynikajúcou voľbou. Navyše už samotné tepelné spracovanie bude len a len na vás. Môžete ju upiecť na grile ako steaky alebo pomalým grilovaním v alobale či v trúbe.
Nakoľko na dobré sa musí čakať, zvolili sme o niečo dlhšiu prípravu pomalším pečením. Ak vaša chata alebo priestor, kam ste pozvali vašich priateľov či rodinu, disponuje aj trúbou, nie je žiadny problém pripraviť si krkovičku aj v nej. Dôležitá je teplota 180 ºC a doba pečenia päť hodín.
Krkovičku si nakrájajte na stredné kúsky a nezabudnite ich prešpikovať cesnakom, ktorý celé mäso krásne prevonia. Korenia sa absolútne nebojte a pripravte si väčšiu zmes korenín, nakoľko mäso potrebujeme poriadne okoreniť zo všetkých strán tak, že na ňom nezostane žiadny čistý kúsok. My sme zvolili klasiku v podobe soli, čierneho korenia, údenej papriky, rozmarínu a tymiánu.
Zdroj: Seredsity.sk
Na každý kúsok nezabudnite dať pred pečením či grilovaním lyžičku masla, z ktorého sa vytvorí nezameniteľný výpek. Výhodou krkovičky je, že chutí fantasticky s akoukoľvek prílohou. Či už zvolíte chlieb a závaraniny alebo zapekané zemiaky na plechu ako my, voľba bude tak či tak dobrá.
Milovníci streetfoodu si z takto pripraveného mäsa vedia pripraviť takzvané trhané bravčové, ktoré si môžu dať s hranolkami alebo do žemle s ďalším dresingom a zeleninou. Ak si tento typ jedla pripravíte z mäsa od Gašparíka, tak ochutnáte kvalitnú, poctivú a slovenskú tradíciu v spracovaní mäsa.
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Chceli sme nahradiť klasické kuracie prsia či stehná niečím nezvyčajnejším a rebrá nám skvele zapasovali do nášho konceptu. Veľmi sa nám páčilo, že u Gašparíka sme mali na výber nielen klasické vysoké rebrá, ale aj tie menšie, ktoré obsahujú menej tuku a sú také, na ktoré ste zvyknutí z rôznych reštaurácií.
Na rebrách je skvelé to, že nech ich spravíte na akýkoľvek spôsob, zaručenie oživia vaše menu a prekvapia vašich hostí.
Ako prílohu sme zvolili hranolky pečené v trúbe a coleslaw šalát, ktorý toto jedlo skvelým spôsobom osvieži. Samozrejme, nič nepokazíte ani chrumkavým čerstvým chlebom, ktorý vám v spojitosti s rebrami vytvorí vynikajúcu súhru chutí.
Rebrá nezabudnite pred grilovaním alebo pečením marinovať aspoň 4 – 5 hodín, aby sa vám všetky chute z koreniacej zmesy poriadne dostali do celého mäsa. Výber korenín je plne vo vašej réžii a na rebrá môžete dať v podstate čokoľvek. Tie od Gašparíka budú určite chutiť fantasticky.
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Pokiaľ chcete ochutnať naozaj dobré špekačky, odporúčame vám práve tie od Gašparíka. Vyrábajú ich podľa tradičnej receptúry z roku 1969 a tento recept si zachovávajú dodnes. Keď ju opečiete na ohni či grile, vyniknú všetky jej dokonalé atribúty a prinesú vám skutočný pôžitok.
Výrazným poznávacím znamením špekačiek od Gašparíka, na ktorom si dávajú obzvlášť záležať, je ručné previazanie výrobku červenou šnúrkou. Pevnosť špekačiek tiež napovedá o tom, že máte v rukách jeden z najkvalitnejších výrobkov tohto druhu na slovenskom trhu. Podiel bravčového a hovädzieho mäsa prevyšuje požiadavky slovenskej normy.
V ničom však nezaostávajú ani ďalšie grilovacie produkty, ktoré si Slováci zamilovali. Takými sú napríklad šťavnaté klobásky, ktoré spolu s horčicou vytvoria jednu z najobľúbenejších letných dvojíc. Tenšie paprikové klobásky vám dajú možnosť vytvoriť hravé a moderné hotdogy, ktoré zmenia obyčajnú grilovačku na niečo moderné a nezvyčajné.
Aj pri týchto produktoch platí, že kvalita a čerstvosť z nich vytvárajú produkty, ktoré by ste mali nakupovať. Nielen preto, že poznáte ich pôvod, ale aj z pohľadu vášho zdravia či podpory lokálnych výrobcov.
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Vedeli ste, že mäso príde z mäsovýroby na seredské pulty do štyroch hodín od jeho spracovania? Seredská predajňa je zásobovaná dvakrát denne, čo vám zaručí čerstvosť všetkých produktov. Takéto niečo zrejme negarantuje iné mäsiarstvo v Seredi.
Seredskú mäsovýrobu Gašparík nájdete na ulici Cukrovarská 427. Pre vaše objednávky na šalátové misy, chlebíčky či iné špeciálne požiadavky môžete využiť telefónne číslo 0908 083 017 a za pár sekúnd môžete mať objednané vaše obľúbené lahôdky. Rovnako obľúbené je aj ich obedové menu na celý týždeň, ktoré nájdete na stránke www.gasparikmasovyroba.sk.
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk
Zdroj: Seredsity.sk