Krtkova torta, Puding v prášku, Zlatý klas, BB puding či kypriaci prášok. Tento kuchynský sortiment pozná snáď každá poriadna gazdinka.
Dr. Oetker, známy výrobca ikonických potravín, však na Slovensku končí, po takmer 30 rokoch zatvára závod v Boleráze pri Trnave. Informoval o tom portál Startitup.
Spoločnosť Dr. Oetker Slovensko v polovici roka 2023 zatvorí svoj závod v Boleráze pri Trnave. Svojim približne 75 zamestnancom sa zaviazala počas prechodu k zatvoreniu závodu poskytnúť intenzívnu podporu. Informoval o tom generálny riaditeľ Jozef Debrecký.
Spomínaný sortiment vyrába spoločnosť Dr. Oetker v Boleráze neďaleko Trnavy v prenajatom priestore od roku 1993. Vzhľadom na to, že tento objekt už neposkytuje ďalšie možnosti na rozšírenie kapacity a zvýšenie produktivity, spoločnosť sa podľa generálneho riaditeľa Jozefa Debreckého rozhodla tento závod zatvoriť. Sortiment, ktorý produkovali v Boleráze, sa bude ďalej vyrábať v iných závodoch spoločnosti.
Podľa Jozefa Debreckého je situácia na trhu s potravinami čoraz náročnejšia z hľadiska cien aj nákladov. „Toto veľmi ťažké rozhodnutie nevrhá žiadne zlé svetlo na kvalitu práce a nasadenie zamestnancov bolerázskeho závodu. Výrobcovia potravín sú v posledných rokoch pod čoraz väčším ekonomickým tlakom, najmä v dôsledku pandémie COVID-19 a ostrej konkurencie na trhu,“ vysvetlil Debrecký.
„Aby spoločnosť mohla byť so svojimi výrobkami naďalej udržateľne konkurencieschopná, musíme zvýšiť efektívnosť výrobného procesu, čo, žiaľ, v tomto konkrétnom objekte nie je možné,“ dodal.